Brajkovič peti v generalki pred Kalifornijo

Slovenske barve na kolesarski dirki po Gili sta v okrnjeni konkurenci branila Jani Brajkovič in Jure Kocjan.

Objavljeno
05. maj 2015 16.16
uho*Brajkovic KOLESARSTVO - Državno prvenstvo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Silver City - Izkušeni slovenski kolesar Jani Brajkovič (UnitedHealthCare) je onstran »luže« preizkušnjo po Gili zapečatil z osmim mestom na zadnji, peti etapi na 162 kilometrov dolgi progi med krajem Silver City in Pinos Altos, kar je naposled zadostovalo pa končno peto mesto. Za skupnim zmagovalcem, Kanadčanom Robom Brittonom (Smartstop), je zaostal minuto in 14 sekund, med drugim pa za seboj pustil tudi predlanskega zmagovalca Vuelte, 43-letnega domačega veterana Chrisa Hornerja.

Za Brajkoviča, ki je v prejšnjih etapah vknjižil osmi, 19., 21. in 23. čas, je bila preizkušnja v dokaj okrnjeni konkurenci po Gili generalka pred precej močnejšo dirko po Kaliforniji, do katere ima še nekaj dni za brušenje forme, nato pa bo skušal upravičiti visoka pričakovanja delodajalcev, saj je za njegovo moštvo kalifornijski tour ena najpomembnejših dirk sezone.

Dirke se je udeležil še Jure Kocjan (Smartstop), ki je bil v dveh etapah s četrtim in petim mestom povsem blizu vrha, skupno pa je z več kot polurnim zaostankom zasedel 75. mesto.