Branko Filip prevzema člansko ekipo Adrie Mobil

V novomeškem kolesarskem klubu so se odločili za menjavo na mestu vodje članske ekipe, v klub se vrača Branko Filip. 
Fotografija: Branko Filip se vrača v Novo mesto. FOTO: KK Adria Mobil
Odpri galerijo
Branko Filip se vrača v Novo mesto. FOTO: KK Adria Mobil

V minuli sezoni je člansko ekipo Adrie Mobil vodil Srečko Glivar, a so se pred sezono 2019 na obojestransko željo raje odločili za novega stratega, Glivar pa bo opravljal delo z mlajšimi selekcijami. V klub se po dolgih letih vrača Branko Filip, ki je v mladinskih selekcijah nosil dres Adrie in kasneje tudi zmagal dirko po Sloveniji. 

Nato se je Filip odločil za izobraževanje na sedežu Mednarodne kolesarske zveze (UCI) in kot trener deloval v Katarju in Turčiji, zdaj pa se vrača domov v Novo mesto, kjer bo poizkušal iz mlade ekipe Adrie iztisniti kar največ. 

»V naslednji sezoni bo ena izmed prioritet razvoj domačih mladih kolesarjev - želim si izpopolniti kolesarje, da bodo rezultatsko zanimivi za ekipe svetovnega razreda. Adria Mobil mora biti v vrhu evropskega kontinentalnega razreda in vodilna v regiji. Ogromen poudarek bom posvečal delovanju na velodromu z dolgoročno strategijo. Glavni tekmovalni cilj v naslednji sezoni bo vsekakor dirka Po Sloveniji, trenutno razmišljam, da se bolj osredotočimo na etapne uvrstitve. Kvaliteta kolesarjev na dirki Po Sloveniji je na najvišjem nivoju, zato bi se zadovoljil z uvrstitvijo na zmagovalne stopničke v etapi ter kolesarjem med prvo deseterico v generalnem seštevku,« je ob predstavitvi povedal Filip. V Novem mestu bodo ekipo za prihodnjo sezono predstavili v prihajajočih dneh, večjih sprememb pri sestavi pa ne bo. 
 
Tudi direktor ekipe Bogdan Fink je bil zadovoljen, da se Filip vrača v Novo mesto: »Veseli nas, da smo sodelovanje za naslednjo sezono sklenili z Brankotom Filipom, ki ima ogromno trenerskega znanja, poleg vsega pa je še vzgojen v domačem novomeškem klubu. Trenerska pot ga je vodila po različnih kontinentih, zadnja leta je deloval v Turčiji. S svojim trenerskim znanjem v sezoni 2019 prevzema ne samo člansko ekipo, ampak koordinira delo vseh selekcij v klubu. Pomemben del njegova dela bodo tudi treningi na obnovljenem velodromu.«
 

Komentarji: