Buchmannu vodstvo, Pogačar na poti do nove deseterice

Na dirki po Baskiji se je Tadej Pogačar izvrstno odrezal tudi v predzadnji etapi, končal jo je na 5. mestu.
Fotografija: Tadej Pogačar Foto Bettini 
Odpri galerijo
Tadej Pogačar Foto Bettini 

Eibar – Pred zadnjo etapo kolesarske dirke po Baskiji je Tadej Pogačar kljub smoli v tretji etapi na dobri poti, da še svojo drugo etapno dirko med profesionalci konča v najboljši deseterici. Pogačar je v tretji etapi izgubil minuto, ujel se je v padec, po katerem je odstopil Julian Alaphilippe, Pogačar pa jo je na srečo odnesel brez poškodb. Že v četrti etapi je bil slovenski as le nekaj centimetrov oddaljen od zmage, v šprintu je moral priznati premoč vodilnemu Maxu Schachmannu in se zadovoljiti z drugim mestom: »Dirka je zelo težka, tudi zaradi dežja in mraza, moje počutje pa je iz dneva v dan boljše. Ekipa opravlja odlično delo, do zaključka sem lahko prišel svež in vesel sem, da sem se boril za zmago.«

V petkovi peti in hkrati predzadnji etapi je bil v zaključku na sporedu najtežji vzpon na dirki, tokrat je številčno premoč izkoristila ekipa Bora Hansgrohe, za katero dirka do včeraj vodilni Schachmann. Še pred zadnjim klancem je napadel njegov rojak in ekipni kolega Emanuel Buchmann in si hitro privozil dve minuti naskoka, tudi lov Astane ni zalegel in Buchmann je postal novi vodilni na dirki.



Na dobro minuto zaostanka so se mu približali Adam Yates, Jon Izagirre in Jakob Fuglsang, Pogačar pa je združil moči s kapetanom ekipe UAE Emirates Danom Martinom in ciljno črto prečkal na petem mestu, v skupnem seštevku je Pogačar zdaj deseti. Danes kolesarje čaka še zadnja zelo zahtevna etapa v okolici Eibarja.

Komentarji: