Dobra novica: Jakobsen si že dopisuje

Zdravnik pravi, da bi nizozemski kolesar lahko v popolnosti okreval in se vrnl na dirke.
Fotografija: Za veliko nesrečo je bil krivec Dylan Groenewegen. FOTO: Szymon Gruchalski/AFP
Odpri galerijo
Za veliko nesrečo je bil krivec Dylan Groenewegen. FOTO: Szymon Gruchalski/AFP

Pet dni po grozovitem padcu nizozemskega kolesarja Fabia Jakobsena na dirki po Poljski je zdravnik ekipe Deceuninck-Quick Step izrazil optimizem glede popolnega okrevanja kolesarja in njegove vrnitve v kolesarstvo.

Pri tem je Yvan Vanmol sporočil, da Jakobsen ni utrpel poškodb vitalnih organov.



»Glede na grozovitost nesreče je v zelo dobrem stanju. Vitalni organi niso bili poškodovani, zdaj pa upajmo na najboljše. Je pri zavesti. Ne more še govoriti, se pa sporazumeva prek telefonskih sporočil,« je Vanmol dejal za belgijsko Sporzo, poroča francoska L'Equipe.
 

Peturna operacija lobanje


Triindvajsetletni Jakobsen, ki je prestal peturno operacijo obraza in lobanje, zdravi pa se tudi zaradi zloma več kosti, bi se tako v prihodnosti lahko vrnil v kolesarsko karavano. »To predvidevamo, a si ne upam trditi, kdaj,« je bil previden Vanmol.

Fabio Jakobsen se utegne vrniti na dirke. FOTO: Yorick Jansens/AFP
Fabio Jakobsen se utegne vrniti na dirke. FOTO: Yorick Jansens/AFP


Jakobsen se sicer še vedno zdravi na Poljskem, konec tedna pa ga bodo mogoče že prepeljali domov na Nizozemsko. Padec je tik pred ciljem povzročil Jakobsenov rojak Dylan Groenewegen, ki je dejanje obžaloval. Bil je izključen iz dirke, kakšna bo morebitna nadaljnja kazen, še ni znano.

Preberite še:

Komentarji: