Alaphilippe dobil etapo in oblekel rumeno majico

Francoz Julian Alaphilippe je (spet) v rumenem. Zaspano etapo je odločil zelo dramatičen zaključek.
Fotografija: Julian Alaphilippe je svojo zmago posvetil junija preminUlemu očetu. FOTO: Stephane Mahe/AFP
Odpri galerijo
Julian Alaphilippe je svojo zmago posvetil junija preminUlemu očetu. FOTO: Stephane Mahe/AFP

Julian Alaphilippe ni mogel skriti solz sreče, ko se je sesedel v cilju. V šprintu pobegle trojice je bil najmočnejši, za las je ugnal Švicarja Marca Hirschija, tretji je bil Adam Yates. ​Glavnino je odšprintal Greg Van Avermat, Primož Roglič in Tadej Pogačar sta ostala v glavnini in se nista potegovala v šprintu.  

Druga etapa je bila na papirju zelo težka, na cesti pa za glavne favorite za zmago pač ne. Cela etapa je minila v znamenju, najprej osmih, potem šestih ubežnikov, med katerimi je bil tudi Peter Sagan, ki pa je omagal na drugem klancu 1. kategorije. 

Glavnina je vseskozi sledila ubežnikom in več kot 3:00 minute jih ni hotela spustiti predse. Večino etape je narekovalo moštvo Jumbo Visma, ki je dokončno dokazalo, da bo letos glavno na Touru.

Za favorite umirjena etapa, prav tako za šprinterje, ki so že kmalu zapustili svoje položaje v glavnini in ubrali svoj tempo znotraj časovne zapore. Primož Roglič danes ni imel nikakršnih težav, Pogačar je na spustu z drugega klanca dobil defekt, vendar je ujel glavnino in je zdaj v skupnem seštevku celo na 5. mestu.

Dirko je odločil zadnji nekategoriziran klanec, na katerem pa so namesto točk podeljevali bonifikacijske sekunde. Prvi je napadel Alaphilippe, sledil mu je samo Hirschi, kasneje se je priključil tudi Yates, ki je tudi osvojil gorski cilj in 8 bonifikacijskih sekund. Do cilja je bilo še 9 kilometrov, a glavnina se ni preveč trudila, da bi jih ujela. Prvi v cilju je bil Alaphilippe, ki je tako tudi oblekel rumeno majico. 

»Ja, danes je ekipa spet opravila odlično delo. Za nas se je razpletlo zelo dobro, bil je naporen dan in ja, vse je v redu in vse je, tako kot je treba,« je v cilju za TV Slovenija izjavil Primož Roglič.


FOTO: Stuart Franklin Pool/Reuters
FOTO: Stuart Franklin Pool/Reuters


 

Profil jutrišnje 3. etape



3. etapa. FOTO: Graphic News/Delo
3. etapa. FOTO: Graphic News/Delo

 




Današnja etapa


Profil današnje 2. etape. FOTO: Graphic News/Delo
Profil današnje 2. etape. FOTO: Graphic News/Delo


 

Spremljali smo v živo




18:23
Alaphilippe zmagal etapo in obleke rumeno majico.

18:20
Samo še 2 km in zaključena bo ena težjih etap letošnjega Toura. 

18:17
Adam Yates je na vrhu nekategoriziranega klanca pridobil 8 sekund bonifikacij in je na najboljši poti, da se obleče v rumeno. Do cilja je še 5 km., glavnina zaostaja 21 sekund.

18:11
Dumoulin se je pobral in lovi glavnino. Adam Yates se je pridružil Alaphilippu in Hirschiju.

18:08
Tom Dumoulin je padel! Alaphilippe in Marc Hirschi (Sunweb) imata 12 sekund prednosti.

18:05
Julian Alaphilippe je napadel!

18:02
Samo še Col de Chemins je pred kolesarji in potem spust nazaj na obalo Nice. Jumbo Visma narekuje tempo. Alaphilippe je napadel, Polanc je spustil. Pogačar je spredaj. Roglič nima težav.

17:55
Tudi Valverde s predrto zračnico, zdaj čaka Martineza, da bosta skupaj ujela glavnino. Jumbo Visma še vedno na čelu pelotona, danes se nikogar ne čaka. Kolesarji so dobili obvestilo, da v cilju piha zelo močan veter. Je to etapa ja Van Aerta, ki je še vedno v glavnini. Zdaj je na čelu Jan Polanc.

17:48
Martinez je v težavah, sam lovi glavnino, nihče iz moštva ga ni počakal, zaostaja že 1:15 min.

17:45
Nihče od favoritov za letošnjo zmago danes ni imel težav. Sledi zadnjih 30 km dirke, zaključek bo še kako napet, saj nas čaka še en klanec. Pomota, prehitro sem napisal, pravkar je grdo padel eden od favoritov Martinez (EF).

17:40
Tudi ta klanec je minil brez večjih pretresov. Zdaj je pred kolesarji spust in potem še en nekategoriziran klanec. Roglič je bil na prelazu čisto spredaj, tudi Pogačar ni bil daleč. Jumbo Visma je na čelu glavnine. 

17:33
Padec! Lennard Kamna (Bora Hansgrohe) je na tleh.

17:30
Klanec Col d'Eze se je začel. Tempo je hud. Ineos prihaja proti čelu, Roglič je zdrsnil nekoliko nazaj, Pogačarja tudi še ni videti. Pinot je v težavah. Rumena majica je že 8 minut za glavnino.  

17:25
Peloton je skupaj, Dirka se spet lahko začne!

17:20
Ubežniki bodo kmalu ujeti, samo še 12 sekund prednosti imajo. Zdaj gre res vse znova. zadnji kategorizirani klanec bo kot kaže veliko bolj zanimiv od dosedanjih dveh. Taktika? 

17:15
Glavnina je oživela. Podali so se v lov za ubežniki. Moštvo EF Pro Cycling je na čelu. Mogoče pripravljajo položaj za Martineza?

17:13
Ubežniki so se združili, zdaj jih je spet 6, Sagana ni zraven, njihova prednost znaša 1:15, do cilja je 46 km.


"Disco grupa" današnje 2. etape: FOTO: Benoit Tessier/Reuters
"Disco grupa" današnje 2. etape: FOTO: Benoit Tessier/Reuters


17:05
Pred kolesarji je še  Col d'Eze, klanec, ki bo odločil današnjo etapo.

Na razvpiti Stravi ima KOM Francoz Romain Bardet (Ag2R), ki je seveda tudi na letošnjem Touru, njegov čas je 20:09. FOTO:
Letour
Na razvpiti Stravi ima KOM Francoz Romain Bardet (Ag2R), ki je seveda tudi na letošnjem Touru, njegov čas je 20:09. FOTO: Letour


17:00
Trije kolesarji v ospedju: Pöstlberger, Asgreen in Skujins. Do cilja je 58 km. Glavnina zaostaja 1:51 min.

16:55
Tadej je že na repu glavnine, zdaj se ta ne sme pretrgati. Spust bo še dolg, cesta je zavita, časa je še dovolj in upajmo, da Pogačar pride varno naprej. Roglič je čisto spredaj, na tretji poziciji. Jumbo Visma vodi glavnino proti Nici.

16:50
Zdaj je pomembna zbranost, ne sme tvegati, spust je zelo zahteven in zato mora paziti, da ne pride do padca. Do cilja je še 68 km, ubežniki imajo prednost 1:29.

16:45
Tadej Pogačar je dobil defekt na zadnjem kolesu. Jan Polanc mu je dal svoj obročnik. Zdaj bo Tadej moral sam loviti, še dobro, da je spust dolg. 

16:40
Dirka se začenja znova. Pred kolesarji je zaključni del z najbolj atraktivnim klancem Col d'Eze. Tretji današnji klanec, ki je 2. kategorije. Gre za zelo zahteven klanec, ki se začne »iz morja« in se v 10 kilometrih dvigne za 500 metrov, vendar je nekaj posebnega, saj ponuja izjemne razglede na mesto in obalo.  Klanec, ki je skoraj na vsaki dirki Pariz–Nica, rekord klanca je padel leta 2012, ko je Bradley Wiggins dosegel čas 19 minut in 12 sekund, prejšnji rekord 19:45 je dolga leta imel Irec Sean Kelly, ki ga lahko slišite kot strokovnega komentatorja Toura na Eurosportu. Na razvpiti Stravi ima KOM Francoz Romain Bardet (Ag2R), ki je seveda tudi na letošnjem Touru, njegov čas je 20:09.

16:30
Anthony Perez je prvi na gorskem cilju Col de Turini. Še 83 km, ubežniki imajo še 1:43 prednosti.

1. Anthony Perez, 10 points
2. Cosnefroy, 8
3. Gogl, 6
4. Skujins, 4
5. Asgreen, 2
6. Pöstleberger, 1

16:27
Kolesarji so čez prelaz Turini. 

16:15
Kristoff je odpadel in v cilju bo rumena majica zamenjala lastnika. Do vrha je še 3,7 km, do cilja še 90 km, prednost ubežnikov je 3:47 min.



16:11
Svetovni prvak Pedersen je tudi odpadel iz glavnine. Cosnefroy je ujel Sagana, zdaj lovi preostale ubežnike. Rumena majica je v težavah.

16:07
Klanec na prelaz Turini se izteka, glavnina je mirna, rumena majica še vedno drži, prav tako vsi Slovenci. Ubežniki imajo že 3:51 min prednosti. Sagan čaka glavnino, ne sledi več ubežnikom. Res ni videti dobro, že dolgo ga nismo videli tako trpeti. Zakaj tako resno Sagan?

16:00
Cosnefroy je imel težave s kolesom in je spustil ubežnike, zdaj se trudi priključiti. Sagan je izpustil, Kristoff pa še ne. Do vrha Turinija je še 7 km. Glavnina se ne meni za ubežnike, še vedno je UAE na čelu. Zagotovo bodo na vrhu čakali rumeno majico. Do cilja je še 93 km.

15:55
Sagan bo po etapi prav gotovo dobil drugo ime: Jo-jo. Spet je spustil ubežnike, nič kaj dobro ni videti, njegov obraz je bled kot »jupol«. Kristoff ne more več, zdaj je, kot kaže, v igri Formolo za zmago v etapi. Mogoče tudi celo Pogačar, če ni prehitro za kazanje mišic.

15:50
UAE Team je na čelu, Sagan je svoje ubežnike spet ujel, vzpona je še 10 km. Pikčasta majica Fabien Grelier (Total Direct Energie)je že odpadla. Tudi rumene majice ni več spredaj. Prišel je čas za malico. 

15:50
Sagan je pravkar popustil. Je bil že čas, bi rekli klancarji. Njegov plan je dosežen, jutri bo najbrž še v zeleni majici. Šprinterji počasi zapuščajo glavnino. 

15:45
Martinez (EF) ima okvaro na kolesu. Sagan še vedno drži skupino ubežnikov. 

15:40
Tudi glavnina z Jumbo Vismo na čelu je začela 15 km dolg klanec. Rumena majica je ujela glavnino. Tempo je zmeren. Ubežniki imajo 3 min prednosti, bo Sagan zmagovalec letošnje etape?

15:36
Vzpon na Turini se je začel. Težave rumene majice! Moral je zamenjati kolo.

15:35
Očitno je, da je Jumbo Visma prvi favorit letošnje dirke. Vseskozi so spredaj in imajo popoln nadzor nad dirko. Ineosa Grenadiers sploh ni videti. Uganka je tudi Bora Hangsgrohe z Buchmannom na čelu.

15:30
Turini je naslednji klanec 1. kategorije. Bo ta klanec bolj razburljiv? Bo rumena majica zdržala? 

Drugi klanec 1. kategorije je na 99. kilometru, Col de Turini, na višini 1607 metrov, dolg je 14,9 kilometra, povprečen naklon je 7,4-odstoten. FOTO: LeTour
Drugi klanec 1. kategorije je na 99. kilometru, Col de Turini, na višini 1607 metrov, dolg je 14,9 kilometra, povprečen naklon je 7,4-odstoten. FOTO: LeTour


15:25
Jumbo Visma je prevzela pedala v svoje noge, zdaj narekujejo tempo glavnine. Kmalu se začne vzpon na prelaz Turini.

15:22
Norvežani imajo za sabo več kot odličen teden; Kristoff je trenutno v rumeni majici, pred pravkar končanim evropskim prvenstvom, ki je bilo prav tako v Franciji, so Norvežani slavili v kategoriji do 23 let (U23), zmagal je Jonas Hvideberg. Andreas Leknessund pa je bil zmagovalec v vožnji na čas.

15:15
Ubežnik Benoît Cosnefroy (AG2R-La Mondiale je zmagovalec na prvem klancu. Rumena majica je še v glavnini, še vedno imajo 2:00 zaostanka, Sagan tudi čez gorski cilj. 

15:12
Benoît Cosnefroy (AG2R-La Mondiale) je napadel!

15:10
Pred petimi meseci je prav čez ta klanec potekala zadnja etapa dirke Pariz - NIca, ki jo je dobil Quintana. Do vrha sta še 2 km.

15:05
Do cilja je še 127 km. Prvi klanec bo kot kaže mirno prebavljen. Še vedno so na čelu kolesarji UAE. Našli smo posnetek današnjega Rogličevega vodonoše, kolesarja, ki je letos zmagal že na dveh klasikah.



14:55
Nič se ni zgodilo, glavnina zaostaja 2:08 za sedmimi ubežniki, do vrha je še 6,2 km.



14:50
Peter Sagan in Lukas Pöstleberger, (Bora-Hansgrohe), Benoît Cosnefroy (AG2R-La Mondiale), Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step), Toms Skujins (Trek-Segafredo), Anthony Perez (Cofidis), Michael Gogl (NTT) so še vedno pred glavnino. UAE Team drži tempo, rumena majica je še vedno zraven. Do vrha je še 8 km.

14:45
Med sedmimi ubežniki je prav gotovo najbolj nevaren Benoît Cosnefroy (AG2R-La Mondiale) in ne Sagan. Večkrat je dokazal, da je baroudeur z razlogom in ne zaradi preživetja etape. Še 12 km klanca.

14:40
Ubežnikom je prednost padla na 2:31 min. Sagan se dobro drži. Peloton je skupaj in nič ne kaže, da bo kaj drugače. 

14:36
Col de la Colmiane, ki je na višini 1500 m, se je začel!  Dolg je kar 16,3 kilometra, povprečen naklon je 6,3-odstoten. V pelotonu je vse mirno. Rumena majica je na varnem.

14:35
Prvi klanec 1. kategorije je vsako leto pokazal kdo Ne bo zmagal na letošnji dirki, ni pa odkril, kdo ga bo. Pravljice o tem, da je treba biti svež v zadnjem tednu za zmago ne pridejo v poštev, mogoče za uvrstitev od tretjega do petnajstega mesta. Pa vendar, današnji prvi klanec 1. kategorije je kot kaže preveč na začetku etape, da bi o čem odločal. Razen v primeru, da dirkači slutijo, da letošnji Tour res ne bo videl Pariza ...

14:30
Do cilja je še 140 km., prednost ubežnikov je 3:03 min. Še vedno so na čelu kolesarji UAE moštva, za njimi so Bora-Hansgrohe.

14:25
Dokaz, da gre za resen klanec in zakaj je Sagan v begu. Trenutno imajo 3:00 min. prednosti, kar bi skoraj moralo zadostovati, da se prekucne čez pred pelotonom. Seveda pa je veliko odvisno od UAE moštva.

Col de la Colmiane, ki je na višini 1500 m, dolg je kar 16,3 kilometra, povprečen naklon je 6,3-odstoten. FOTO: LeTour
Col de la Colmiane, ki je na višini 1500 m, dolg je kar 16,3 kilometra, povprečen naklon je 6,3-odstoten. FOTO: LeTour


14:20
UAE Team gre v lov za ubežniki. Glavnina je razpotegnjena, do cilj je še 147 km., kmalu se bo začel prvi klanec in takrat bomo videli, kdo skriva moči in kdo se boji. Je čas za napoved današnjega razpleta?

14:15
Današnja etapa je speljana po Pogačarjevi priljubljeni trening trasi. Včeraj je namignil, da danes ne bo varčeval z močmi. Vendar zdaj, ko imajo rumeno majico v moštvu, bo najbrž "držal ročno zavoro."

14:10
Včeraj je Tadej Pogačar teatralno podaril rumeno masko Kristoffu, kar pomeni samo eno; Pogačar ima rumene maske na zalogi!

14:10
Ubežnikov je še sedem. Sagan in Pöstleberger skoraj, da ne menjata več. Bo Sagan res danes med resnimi kandidati za etapno zmago?

14:05
Še ena slaba novica iz moštva Bahrain McLaren:




14:00
Veliko očitkov so slišali organizatorji (ASO) zaradi včerajšnje etape. Če tekmovalci, dirkači, ne bi sami prevzeli dirke v svoje roke, bi bilo danes na startu še manj kolesarjev. Vendar, kot je izjavil, Sir Bradley Wiggins, to kar je bilo včeraj, je sramota za dirkače. "Kdor se boji dirkati, naj doma gleda televizijo," je dejal med drugim.

13:55
 Matej Mohorič je videti izredno razpoložen, vseskozi mu gre na smeh in vozi se čisto v ospredju. Na čelu so sotrpini Aleksandra Kristoffa, ki bodo očitno branili rumeno majico. Roglič ima še vedno obvezano levo roko, a je videti dobre volje. Prvi klanec  Col de la Colmiane, ki je na višini 1500 m in je dolg 16,3 kilometra, povprečen naklon je 6,3-odstoten, bo najbrž minil mirno. 

13:50
Prednost je že skočila na 2:11 min. Barouderjem je kot kaže uspelo. Do prvega klanca je še 40 km.

13:45
Osem kolesarjev je v begu: Peter Sagan in Lukas Pöstleberger, (Bora-Hansgrohe), Benoît Cosnefroy (AG2R-La Mondiale), Kasper Asgreen (Deceuninck-Quick Step), Toms Skujins (Trek-Segafredo), Anthony Perez (Cofidis), Michael Gogl (NTT) in Matteo Trentin (CCC), njihova prednost je že 30 sekund. No, kot kaže je vseeno tudi leteči cilj v današnji etapi. Pravkar je Trentin premagal Sagana. 

Druga etapa se je začela. FOTO:  Benoit Tessier/Reuters
Druga etapa se je začela. FOTO:  Benoit Tessier/Reuters


13:40
Francoz Thibaut Pinot je včeraj padel tri kilometre pred ciljem.  Njegov ekipni kolega David Gaudu si je poškodoval križnico in kot je videti bo danes odstopil z dirke. Padli so tudi William Bonnet, Rudy Molard in Valentin Madouas.

Andrew Greipel (Israel Start-Up Nation) je prav tako padel in dobil štiri šive. Njegov ekipni kolega Nils Politt ima poškodbo hrbta, Ben Hermans pa si je poškodoval desno zapestje.
Poškodovani so še:  Luis Leon Sanchez in Miguel Angel Lopez, ki je padel kar dvakrat, Lennard Kämna (BORA-hansgrohe), Julian Alaphilippe (Deceuninck-Quickstep), Rigoberto Uran (EF Pro Cycling), Pavel Sivakov in Andrey Amador (Ineos), Marc Soler (Movistar), Marc Hirschi (Sunweb), Niklas Eg (Trek-Segafredo) in David De La Cruz (UAE Team Emirates).

Padli so trije člani ekipe Jumbo –Visma George Bennett, Tony Martin in Robert Gesink.
Tudi Domenico Pozzovivo (NTT Pro Cycling), njegova ekipna kolega Edvald Boassen Hagen in Ryan Gibbons... Zaradi padca je odstopil tudi Rafa Valls Ferri​ (Bahrain McLaren)

13:35
Ekipa Lotto-Soundal, je danes že brez dveh dirkačev:  Tima Wellensa in Johna Degenkolba, ki je pomagal sprinterju ekipe Calebu Ewanu, da se je po padcu vrnil v glavnino, a tudi sam padel in dirko z oteklim kolenom zaključil preko časovnega limita. Tudi najstarejši belgijski kolesar na letošnjem Touru, 38-letni Philippe Gilbert.

13:30
Včerajšnja etapa je sprožila veliko polemik glede obnašanja samih tekmovalcev, ki so dirko prevzeli v svoje roke potem, ko je bilo jasno, da sodnik ne bo ukrepal glede pogojev na cesti. Začeli so se prvi napadi, druga etapa je že v galopu. Danes je vreme sončno in toplo.

13:25
Druga etapa se je pravkar začela. Pred nami je 186 kilometra, 3. gorske cilje in samo en leteči cilj, torej klasična gorska preizkušnja.

V drugi etapi letošnje francoske pentlje bomo že lahko videli, kdo ima resen namen biti med deseterico ne Elizejskih poljanah čez tri tedne. Trije kategorizirani klanci, od tega dva 1. kategorije, bodo prav gotovo slekli »rumenega« Aleksandra Kristoffa, ki je včeraj ugnal vso šprintersko elito.



»Presrečen sem, da sem pri 33-letih oblekel rumeno majico, pa tudi če samo za en dan«,« je včeraj med drugimi povedal Kristoff, poznavalci pa trdijo, da ni zastonj trpel na dirki po Dofineji in da je izredno pripravljen tudi za tako etapo, ki je na sporedu danes. Spomnimo se, da je letošnja dirka po Dofineji, ki se je končala pred štirinajstimi dnevi, bila pravzaprav enotedenski preizkus za klancarje, saj se je vseh pet etap končalo s ciljem na klanec.

Današnja etapa je dolga 186 kilometrov, spada med gorske, kajti že po 63 kilometrih kolesarje čaka Col de la Colmiane, ki je na višini 1500 m, dolg je kar 16,3 kilometra, povprečen naklon je 6,3-odstoten. Drugi klanec 1. kategorije je na 99. kilometru, Col de Turini, na višini 1607 metrov, dolg je 14,9 kilometra, povprečen naklon je 7,4-odstoten. Potem sledi tretji današnji klanec, ki je na 409 metrih višine, dolg je 7,8 kilometra, s povprečnim 6,2-odstotnim naklonom. Četrti klanec je nekategoriziran, vendar čisto nič nedolžen, dolg je 5,5 kilometra, prav toliko odstoten in vrh se nahaja 9 kilometrov pred ciljem v Nici.

Padci so zaznamovali včerajšnj o etapo. FOTO: AFP
Padci so zaznamovali včerajšnj o etapo. FOTO: AFP

 

Je danes enkratna priložnost za Mateja Mohoriča?


Včeraj je sicer padel in zaostal več kot 6 minut (kljub temu so mu pripisali čas zmagovalca), vendar Matej Mohorič zelo dobro pozna okolico Nice, kajti tako kot Primož Roglič in Tadej Pogačar, večino leta preživijo prav v tem mestu. Roglič opozarja na Col de Turini, saj gre za zelo zahteven klanec in bo prav gotovo danes najpomembnejša točka dirke.

Kot zanimivost lahko dodamo, da je v tej etapi med kolesarji najbolj poznan ali priljubljen Col d'Eze, tretji današnji klanec, ki je 2. kategorije. Gre za zelo zahteven klanec, ki se začne »iz morja« in se v 10 kilometrih dvigne za 500 metrov, vendar je nekaj posebnega, saj ponuja izjemne razglede na mesto in obalo.  Klanec, ki je skoraj na vsaki dirki Pariz–Nica, rekord klanca je padel leta 2012, ko je Bradley Wiggins dosegel čas 19 minut in 12 sekund, prejšnji rekord 19:45 je dolga leta imel Irec Sean Kelly, ki ga lahko slišite kot strokovnega komentatorja Toura na Eurosportu. Na razvpiti Stravi ima KOM Francoz Romain Bardet (Ag2R), ki je seveda tudi na letošnjem Touru, njegov čas je 20:09.

Roglič v vlogi patrona. FOTO: Stephane Mahe/Reuters
Roglič v vlogi patrona. FOTO: Stephane Mahe/Reuters

 

Predvidevanja


Etapa, ki je in ni klancarska. Vse je odvisno od dirkačev, kako se je bodo lotili. Če bo slabo vreme, kot je bilo včeraj (napoved je sicer precej boljša), potem se bo scenarij »previdnosti« prav gotovo ponovil, saj so ceste v in okoli Nice zelo spolzke že ob suhem vremenu, kakšne pa so, ko so mokre, smo lahko videli včeraj. To je etapa za kolesarje »rouleurje«, ki so odlični v vseh kolesarskih prvinah, tudi tako zahtevni klanci, kot jih čakajo danes, jim ne predstavljajo velikih težav. Julian Alaphilippe, Greg Van Avermaet, Peter Sagan in še cela vrsta drugih odličnih, bodo danes prav gotovo v prvih vrstah za lov na Kristoffovo rumeno majico. Med vse te spada tudi Tadej Pogačar, ki je pred štartom Toura med vrsticami dal vedeti, da si je to etapo obkrožil že pred pripravami na letošnji Tour.

FOTO: Marco Bertorell/ AFP
FOTO: Marco Bertorell/ AFP

 

Nosilci majic v drugi etapi


Na današnji drugi etapi bo v rumeni majici Aleksander Kristoff, ki je nosilec tudi zelene majice, vendar bo le-to nosil Peter Sagan, kot drugo uvrščeni v tej razvrstitvi (Kristoff ne more nositi dveh majic). Pikčasto majico bo danes nosil Fabien Grelier (Total Direct Energie). Bela majica bo na svetovnem plečih svetovnega prvaka Madsa Pedersena (Trek Segafredo). Najboljše moštvo je Trek Segafredo, rdečo številko pa bo nosil Michael Schar (CCC Team).

Preberite še:

Komentarji: