Dušan Rajović na Kitajskem osvojil zeleno majico

Kolesar novomeške Adrie Mobil je na dirki ekstra kategorije okrog jezera Qinghai postal najboljši šprinter. 

Objavljeno
04. avgust 2018 12.47
Posodobljeno
04. avgust 2018 12.56
Dušan Rajović je osvojil zeleno majico na Kitajskem.
N. Gr.
N. Gr.
Lanzhou - S 13. etapo v mestu Lanzhou se je zaključila dirka okrog jezera Qinghai na Kitajskem, ki jo zaznamujejo etape na visoki nadmorski višini. Na dirki je vnovič nastopila tudi novomeška Adria Mobil, ki se v Slovenijo vrača s kar tremi velikimi uspehi. Radoslav Rogina je osvojil tretje mesto v skupnem seštevku, s čimer je še presegel pričakovanja pred dirko, glavni junak pa je bil Dušan Rajović. 

Srb je bil v vseh šprinterskih etapah zelo blizu, veliki met pa mu je uspel v 10. etapi, ki jo je po šprintu glavnine tudi dobil. Nato je 11. in 12. etapo končal na četrtem mestu, v današnji zadnji je bil osmi, dobil pa je tudi vse tri leteče cilje, kar je bilo na koncu dovolj, da je v boju za zeleno majico najboljšega šprinterja ugnal kolesarja ekipe Delko Marseille Brentona Jonesa.
 

Rogina zbolel, a bil vseeno tretji


»Najprej in predvsem se želim zahvaliti ekipi, fantje so cel dan nadzirali dirko in z menoj šprintali na leteče cilje. Uspelo nam je, majica je naša! Dirka se je s tem zaključila na lep način, že jutri pa gremo domov in v nove zmage, tokrat je pred nami Češka,« je po dirki povedal Rajović. 

Z doseženim je bil zadovoljen tudi Radoslav Rogina: »Po končani dirki sem zadovoljen z rezultatom, še posebej zato, ker sem pred najpomembnejšo etapo zbolel ... Kljub temu sem ubranil tretje mesto v skupni razvrstitvi, a v naslednjih etapah se ni dalo naredit nič za napredovanje.« Za piko na i je Adria Mobil osvojila tudi drugo mesto v razvrstitvi ekip, v Slovenijo se vračajo z zajetno bero točk mednarodne kolesarske zveze, zmago in zelo dobrim dirkanjem v zadnjih 14 dneh.