Dve etapni in končna zmaga za Kumpa

Drugi kolesarji Adrie Mobila so v generalki pred dirko Po Sloveniji garali za svojega kapetana in niso posegli po vrhu.

Objavljeno
14. junij 2015 17.43
lvi*kolesarstvo
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Stary Sacz - Medtem ko je peterica slovenskih kolesarjev (Borut Božič, Simon Špilak, Grega Bole, Matej Mohorič, Luka Pibernik) te dni komaj začela nov zahteven izziv po Švici, pa je član moštva Adria Mobil Marko Kump z odliko zapečatil kratko preizkušnjo po Malopolski, ki so jo sestavljale le tri etape. Potem ko je bil v prvih dveh najmočnejši v ciljnem šprintu, je današnjo tretjo na 142 kilometrov dolgi progi s ciljem v Starem Saczu končal na četrtem mestu, kar pa je bilo še vedno občutno dovolj, da je zadržal skupno vodstvo in se veselil končne zmage.

Šestindvajsetletniku, ki je minuli dve sezoni branil barve ekipe Tinkoff-Saxo, preden se je vrnil v matični klub, je še najbližje prišel Ukrajinec Vitalij Buc (Kolss BDC), ki je zaostal dvanajst sekund, končno tretje mesto je zasedel Danec Martin Grøn (Riwal Platform). »Dolenjska puščica«, kot kličejo Kumpa, ima tako letos v žepu že deset zmag.

Ostali predstavniki novomeškega moštva (Kristjan Fajt, Primož Roglič, Domen Novak in Hrvata Radoslav Rogina in Josip Rumac) so v generalki za domačo dirko Po Sloveniji predvsem garali za svojega kapetana in zato niso posegli po najvišjih mestih.