Etapa Davidu Gauduju, Primož Roglič tretji

Slovenski kolesar ostaja vodilni na dirki po Romandiji.

Objavljeno
03. maj 2019 17.53
Posodobljeno
03. maj 2019 18.03
David Gaudu se je veselil zmage v 3. etapi dirke po Romandiji, Primož Roglič (desno) pa ostaja v skupnem vodstvu. FOTO: AFP
STA
STA
Fribourg – Francoz David Gaudu je zmagovalec tretje etape kolesarske dirke po Romandiji, ki se je po 160 kilometrih končala v Romontu s šprintom navkreber najboljših v skupnem seštevku. Drugi je bil Portugalec Rui Costa, tretji pa vodilni na preizkušnji svetovne serije Slovenec Primož Roglič.

V razgibani etapi s štartom in ciljem v Romontu se je po slabih 40 kilometrih spredaj znašlo sedem kolesarjev, med njimi tudi zmagovalec torkovega prologa Jan Tratnik. Jumbo-Visma je skrbela, da se ubežniki niso preveč oddaljili, ko so jih kakšnih 17 kilometrov pred ciljem ujeli, so bili na čelu glavnine že kolesarji ekipe EF Education First. Ti so pripravljali teren za svojega glavnega moža Kanadčana Michaela Woodsa in glavnino močno raztegnili.


Padec pred zaključnim vzponom


Še preostale kolesarje je razredčil padec na zadnjem zavoju pred zaključnim vzponom. Ta je suvereno pripadel Gauduju, najboljšemu mlademu kolesarju dirke po Romandiji. Roglič se je spet izkazal s zaključnim pospeševanjem, ko je v zadnjih nekaj deset metrih prehitel kar nekaj tekmecev.

Na 12. mestu je v cilj prikolesaril Simon Špilak (Katjuša-Alpecin), zaostal je tri sekunde. Luka Pibernik (Bahrain-Merida) je bil 82. (5:27), Tratnik (Bahrain-Merida) je končal kot 123. (11:38).

Roglič ima po štirih dneh dirkanja šest sekund prednosti pred Gaudujem in osem pred Costo. Eno mesto je pridobil Špilak, ki na 13. mestu zaostaja 31 sekund. Tratnik je 87., Pibernik 93.

Kolesarje jutri čaka zahtevna etapa z 10,3 kilometra dolgim zaključnim vzponom na Torgon. Že pred tem bodo opravili štiri vzpone.