Evropsko prvenstvo bo gostil Alkmaar

Iz evropske kolesarske zveze (UEC) so danes tudi uradno potrdili, da bo cestno evropsko prvenstvo potekalo v Alkmaarju. 
Fotografija: V Glasgowu si je majico evropskega prvaka priboril Matteo Trentin. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
V Glasgowu si je majico evropskega prvaka priboril Matteo Trentin. FOTO: Reuters

Usoda evropskega prvenstva je dolgo časa visela v zraku, na UEC so vseskozi zagotavljali, da evropsko prvenstvo v cestnem kolesarstvu zagotovo bo, ni pa bilo znano, kdo ga bo gostil. Gre namreč za finančno velik zalogaj, ki pa ne prinese takšne medijske odmevnosti kot svetovno prvenstvo.

Dolgo se je šušljalo, da naj bi bil glavni kandidat za organizatorja italijanski Trento, spremljali bi torej zahtevno cestno dirko, po kongresu UEC v Rimu pa so na plan prišle informacije, da bo evropsko prvenstvo med 7. in 11. avgustom gostil nizozemski Alkmaar. 

»Evropsko prvenstvo je pomemben kolesarski dogodek, na njem se bo pomerilo 800 tekmovalcev iz 50 držav, imeli pa bomo veliko medijsko pokritost, ki bo dogodek ponesla v svet. Vesel sem, da bo prvenstvo na Nizozemskem, saj je v tej državi kolesarstvo zelo pomemben šport,« pravi predsednik UEC Rocco Cattaneo

Trase prvenstva v Alkmaarju bodo znane v prihajajočih tednih, bolj kot ne jasno pa je, da bodo v ospredju spet šprinterji in specialisti za klasike, podobno kot lani v Glasgowu. 

Več iz te teme:

Komentarji: