Fortin premagal Kumpa za slavje na 4. VN Izole, Tratnik osmi na Portugalskem

Italijan Filippo Fortin je zmagovalec četrte izvedbe VN Izole. Marko Kump 2., Matej Mugerli 3. 

Objavljeno
26. februar 2017 17.37
Kolesarstvo
N. Gr.
N. Gr.

Izola - Z VN Izole se je začela kolesarska sezona na slovenskih tleh. Po 156,5 kilometrih je bil najhitrejši Italijan Filippo Fortin (Tirol), najboljši Slovenec je bil Marko Kump na drugem mestu. Kump je v Izoli dirkal v majici slovenske državne reprezentance, a v ciljnem šprintu Fortinu ni bil kos. Tretji je bil Matej Mugerli, ki brani barve ekipe Amplatz-BMC.

Najboljši kolesar slovenskih ekip je bil mladi Gašper Katrašnik (Adria Mobil), ki je šprint končal na osmem mestu. Fortinova zmaga je bila druga za Italijo na dirkah v Izoli, Christian delle Stelle je dobil premierno izvedbo dirke leta 2014. Lansko zmago je branil Jure Golčer, ki tokrat v hitrem zaključku ni bil v ospredju.

»Moram reči, da so mi v zaključku malenkost že pojenjale moči, kar je bila zagotovo posledica tega aktivnega dirkanja skozi celoten dan. Na dirki je bilo veliko ekip z malo kolesarji in v bistvu sem bil na koncu kar malo presenečen, da je prišla taka skupina v cilj, da ni bilo bega kot preostala leta,« je v cilju povedala dolenjska puščica.

Kump se bo na glavni cilj prvega dela sezone, belgijske klasike, pripravljal na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, kjer bo na visoko mesto v skupnem seštevku ciljal slovenski junak uvoda sezone 2017 Primož Roglič

Naslednji enodnevni dirki v slovenski bližini bosta 1. marca v Umagu. 

Tratnik osmi na Portugalskem

Jan Tratnik (CCC-Sprandi Polkowice) je nastopal na petdnevni dirki po Alenteju (2.1) na Portugalskem. Tratnik se je kar na štirih etapah zavihtel med prvo deseterico in na koncu tudi končal dirko na osmem mestu v skupnem seštevku. Za zmagovalcem Carlosom Barberom (Movistar) je zaostal le 31 sekund. To je dober obet pred nadaljevanjem sezone in za Tratnika mnogo bolj pomembnimi dirkami, kjer si bo skušal izboriti vozovnico za nastop na Giru.