Fortinu druga dirka Adrie Mobila

Italijan kolesar Filippo Fortin je zmagal na dirki dirki za veliko nagrado Adrie Mobila.

Objavljeno
03. april 2016 19.42

Novo mesto - Italijan kolesar Filippo Fortin je zmagal na drugi dirki za veliko nagrado Adrie Mobila.

Član ekipe Europa Ovini je imel v ciljnem sprintu 176,6 km dolge dirke, ki se je končala v Novem mestu, več moči od rojakov Alberta Cecchina (Team Roth) in Eugenia Banija (Amore&Vita Selle).

Najboljši Slovenec je bil Adriin David Per, Rok Korošec (Radenska) je bil sedmi, Andi Bajc (Amplatz-BMC) osmi in Gašper Katrašnik (Adria Mobil) deseti.

Druga velika nagrada Adrie Mobila je bila v primerjavi z lansko premierno dirko, ki jo je dobil domačin Marko Kump, precej težja. Kar nekaj časa je trajalo, da so se v begu našli pravi kolesarji, ki pa si večje prednosti niso prikolesarili. Glavnina v ozadju ni zganjala panike, ubežnike je imela pod nadzorom, 30 kilometrov pred ciljem na vzponu na Dolž pa je bilo bega konec. V zadnjih nekaj kilometrih je srečo poizkusila trojica, v kateri je bil tudi Adriin Radoslav Rogina, vendar je ostala praznih rok. O zmagovalcu je odločal ciljni šprint, v katerem so bili Italijani premočni za ostale tekmovalce.

»Celotna dirka je bila težja kot lani, bolj pisana letošnji sestavi ekipe. Nad razpletom smo bili presenečeni. Na zaključne kroge je prišla velika skupina. Vedeli smo, da v sprintu večje skupine nimamo veliko možnosti. Poizkušali smo z napadi. Žal se ni izšlo. Sam sem pokril napad avstrijskega kolesarja dva kilometra do cilja, na ovinku na Kandijski most so naju ujeli. Uspelo mi je iztržiti četrto mesto. Glede na to, da smo šli zadnja dva kilometra na vso moč, prvi trije pa so najbrž malenkost kalkulirali, sem lahko zadovoljen. Za začetek sezone sem kar dobro pripravljen,« je povedal 21-letni Per.