Froome: Bodo prireditelji navijačem sploh lahko preprečili prihod na Tour?

Britanec je poudaril, da je dirka po Franciji še vedno njegov veliki cilj in meri na zmago.

Objavljeno
03. maj 2020 20.55
Posodobljeno
03. maj 2020 21.04
Britanski kolesar Chris Froome med lanskim kriterijem Dauphine. FOTO: AFP
STA
STA
Letošnja izvedba kolesarske dirke po Franciji, ki jo je dodobra pretresla pandemija novega koronavirusa, bo po zadnji odločitvi prirediteljev potekala konec avgusta in septembra brez gledalcev. A štirikratni zmagovalec največje dirke na svetu Chris Froome ni prepričan, da bo prirediteljem uspelo izvesti dirko brez navijačev.


»Ne bo kot ponavadi, morda bo to pač letošnja verzija Toura«


Letošnji Tour bo osiromašen, manjkala bo ena glavnih značilnosti kolesarskih dirk. Zaradi ukrepov, v Franciji je do konca avgusta prepovedano zbiranje na javnih mestih, se bodo morali navijači odpovedati tradicionalnim načinom vzpodbujanja kolesarjev, ko so predvsem v gorskih etapah dobesedno tik ob njih. Ko se bo dirka 29. avgusta lahko začela, pa morda ne bo šlo vse po načrtih, je danes dejal Froome. Prepričan je, da bodo prireditelji storili vse, da bi dirko izvedli po sedanjih varnostnih zahtevah.

image
Chris Froome in Egan Bernal med lansko konferenco o letošnji dirki po Franciji, ko nismo vedeli za poznejši izbruh koronavirusa. FOTO: Reuters


»Lahko naredimo dirko brez gledalcev ob progi. Lahko vse skupaj prestavimo na televizijo, ne bo tako, kot je ponavadi, a morda bo to pač letošnja verzija Toura,« je v pogovoru na Instagramu dejal Froome. »Teoretično lahko izvedemo dirko tudi tako. Se pa poraja večje vprašanje: ali bodo prireditelji sposobni preprečiti navijačem, da bi prišli ob traso?« je skrb, ki bi morda lahko tudi ogrozila načrte o letošnji izvedbi Toura, strnil Froome.


»Včasih sem tudi po šest ur na treningu v telovadnici«


Kljub časovni prestavitvi je Britanec poudaril, da je ta dirka še vedno njegov veliki cilj in da računa na to, da bi se lahko boril za še eno zmago. »Včasih sem tudi po šest ur na treningu v telovadnici. Vračam se po poškodbi, zato sem tudi pred obdobjem koronakrize večino treninga opravil v telovadnici in me to ne moti tako zelo,« je o pripravah na skrajšano in močno spremenjeno sezono 2020 še dejal Froome.