Gilbert odpovedal nastop na Touru

Belgijski kolesar Philippe Gilbert je ni povsem okreval po poškodbi, ki jo je staknil na Valonski puščici.

Objavljeno
16. junij 2015 19.44
CYCLING-ITA-GIRO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Bruselj - Zaradi poškodbe desne noge je moral belgijski kolesar Philippe Gilbert odpovedati udeležbo na največji dirki sezone Tour de France. Za francosko pentljo je imel visoke načrte, še zlasti ker bo dirka gostovala tudi v njegovi domovini, a moral je sprejeti težko odločitev.

Iz ekipe BMC so namreč sporočili, da se poškodba, ki jo je staknil na dirki Valonska puščica še ni povsem zacelila. Gilbert je sicer za tem blestel na Giru d'Italia in zmagal v kar dveh etapah. Zdaj se je odločil, da bo poškodbo dobro saniral in se bolje prirpavil za drugi del sezone.

»Seveda sem zelo razočaran, da bom moral izpustiti dirko po Franciji, ki bo potekala tudi v Belgiji. Toda dirka po Franciji je vsako leto, na srečo to niso olimpijske igre, ki so na sporedu le vsako četrto leto,« se je moral sprijazniti Gilbert, ki bo 5. julija, ko bo na sporedu druga etapa dirke po Franciji - začela se bo v Utrechtu -, praznoval 33. rojstni dan.

Gilbert je svoj največji uspeh dosegel pred tremi leti na Nizozemskem, ko je bil svetovni prvak v cestni vožnji, leto pred tem pa je slavil tudi v eni etap dirke po Franciji.