Gilbert odstopil s Toura, Špilak podaljšal s Katjušo

Belgijski kolesar Philippe Gilbert je zaradi bolezni predčasno končal Tour. Simon Špilak pri ruski ekipi ostaja še dve sezoni.

Objavljeno
18. julij 2017 17.14
J. M.
J. M.

Pariz - Belgijski kolesar Philippe Gilbert, na Touru eden izmed pomočnikov petkratnega zmagovalca etap Nemca Marcela Kittla pri Quick Stepu, je svoj nastop na letošnji izvedbi francoske dirke že končal. Pred začetkom današnje, 16. etape je njegova ekipa sporočila, da je moral odstopiti zaradi zdravstvenih težav z gastroenteritisom. Karavana je na etapo od Le Puy-en-Velaya do Romans-sur-Isera krenila brez 35-letnega Belgijca, letos že zmagovalca dirke po Flandriji in Amstel Gold Race.

Na Touru sicer ni v ospredju, pred odstopom je bil na 79. mestu. »Philippe Gilbert ne bo stratal na današnji etapi zaradi gastroenteritisa. Želimo mu hitro okrevanje,« je sporočila njegova ekipa. Za moštvo Quick Step Floors je Belgijec druga letošnja »žrtev«, saj je Italijana Mattea Trentina po deveti etapi ujela časovna metla in ni nadaljeval preizkušnje.

Slovenski kolesar Simon Špilak, zmagovalec letošnje dirke po Švici, pa je pričakovano podaljšal pogodbo z ekipo Katjuša. Enaintridesetletni Prekmurec bo član ekipe svetovne serije vsaj še v sezonah 2018 in 2019, njen dres pa sicer nosi že od leta 2012. Špilak se je pri Katjuši uveljavil kot eden najboljših kolesarjev na enotedenskih dirkah. Dvakrat je dobil dirko po Švici in enkrat po Romandiji, trikrat je bil na zadnjeomenjeni dirki drugi v skupnem seštevku. 

»Vesel sem, da sem podaljšal z ekipo Katjuše. Tukaj se dobro počutim in všeč mi je, kako deluje ekipa. Osebje, direktorji in moštveni kolegi so odlični, delujemo kot velika družina. Z veseljem se oziram v naslednji dve leti in na dosežke, ki prihajajo zame osebno, posebej pa za ekipo,« je v izjavi za javnost Katjuše povedal Špilak.