Giro: Yates s tretjo zmago še povišal svojo prednost

V nasprotju s pričakovanji je tudi nedeljska etapa poskrbela za napadalno dirkanje, še tretjič je bil najboljši Simon Yates.
Fotografija: Simon Yates še naprej dominira na letošnjem Giru. FOTO: Luk Benies/Afp
Odpri galerijo
Simon Yates še naprej dominira na letošnjem Giru. FOTO: Luk Benies/Afp

Po sobotnem spektaklu na Zoncolanu bi si favoriti v nedeljo lahko vzeli dan premora in boj za zmago prepustili ubežnikom, a je imel Simon Yates spet drugačne načrte. Britancu je rožnata majica dala krila in tudi danes je Mitchelton Scott poskrbel, da se ubežniki ne bodo borili za zmago. 

Za sabo ima katastrofalen dan Fabio Aru, ki je zašel v velike težave, imel naj bi probleme s prebavo, zato je celotna ekipa UAE Emirates le skrbela, da je etapo končal znotraj časovne zapore. Italijanu na tej dirki nič ne gre po načrtih, za kar se je včeraj celo opravičil v italijanski Gazzetti. 

Svojo priložnost je začutil Simon Yates, ki je že včeraj na Zoncolanu pokazal, da niti približno ne popušča. Yates je na zadnjem kategoriziranem vzponu 20 kilometrov pred ciljem napadel, Chris Froome pa je po včerajšnji zmagi spet zašel v težave in takoj izgubil stik z vodilno skupino. 

Chris Froome je bil danes precej manj razpoložen kot včeraj. FOTO: Daniel Dal Zennaro/Ap
Chris Froome je bil danes precej manj razpoložen kot včeraj. FOTO: Daniel Dal Zennaro/Ap

 

Zdaj že z več kot dvema minutama naskoka


Ob Yatesu so najprej še ostali Tom Dumoulin, Thibaut Pinot, Domenico Pozzovivo, Richard Carapaz in Miguel Angel Lopez, a jih je vodilni kolesar na dirki z naslednjim napadom pustil za seboj. Na papirju bi moral zaključek precej bolj ustrezati Pinotu in Dumoulinu kot Yatesu, a je bil Britanec tako močan, da je pred zasledovalno skupino nabral kar 41 sekund prednosti, dobil je tudi že tretjo etapno zmago na tem Giru in še deset odbitnih sekund prednosti. 



Zdaj ima Yates pred Tomom Dumoulinom že dve minuti in 11 sekund prednosti, kar bi moralo biti dovolj tudi za torkov kronometer, kjer bo Nizozemec prvi favorit. Froome se je v zadnjih desetih kilometrih etape pobral in na koncu zaostal za minuto in pol, Britanec bi z dobrim kronometrom morda še lahko skočil na oder za zmagovalce. 

Komentarji: