Hauptman zaradi Rogliča in Pogačarja optimističen pred svetovnim prvenstvom

Selektor slovenske kolesarske reprezentance verjame, da bosta naša asa dobro formo z Vuelte prenesla tudi v Yorkshire.
Fotografija: Andrej Hauptman (na fotografiji s Primožem Rogličem in Matejem Mohoričem) z velikimi pričakovanji odhaja na svetovno prvenstvo. FOTO: Mavric Pivk
Odpri galerijo
Andrej Hauptman (na fotografiji s Primožem Rogličem in Matejem Mohoričem) z velikimi pričakovanji odhaja na svetovno prvenstvo. FOTO: Mavric Pivk

Cerklje na Gorenjskem – Komaj dobro sta se slovenska kolesarska asa Primož Roglič in Tadej Pogačar vrnila iz Španije, kjer sta navduševala s svojimi predstavami na Vuelti, že bosta morala spet vzeti pot pod noge. V Yorkshiru se namreč v nedeljo začenja svetovno prvenstvo, na katerem bosta »Rogla« in »Pogi« med našimi glavnimi aduti za odmevnejši dosežek.

Na tem tekmovanju so v zadnjih letih praviloma vrstni red pri vrhu praviloma krojili kolesarji, ki so v dobri formi prišli z dirke po Španiji. »Lani je bil Valverde v škripcih v zadnjih dneh Vuelte in je nato postal svetovni prvak. Luko Mezgeca, ki bi bil eden od naših glavnih stebrov, smo na žalost izgubili, vendar zelo motivirani odhajamo v Veliko Britanijo. Verjamem, da bosta Tadej in Primož prenesla dobro formo na svetovno prvenstvo,« je napovedal selektor slovenske kolesarske reprezentance Andrej Hauptman, ki je prepričan, da bodo konkurenčni in da dober rezultat ne bo izostal.

Ob Rogliču in Pogačarju bodo pod slovensko zastavo v absolutni konkurenci kolesarili še Grega Bole, Matej Mohorič, David Per, Luka PibernikJan Polanc in Jan Tratnik, barve naše ženske članske reprezentance pa bodo branile Urška Bravec, Eugenia Bujak in Urša Pintar.





Rogliča na novinarski konferenci ni bilo. Opravičil se je zaradi utrujenosti. Pogačar je zatrdil, da bo dal vse od sebe. »Če bom imel dober dan, se lahko dobro odrežem. A mislim, da mi bo forma po Vuelti padla. Kakorkoli že; dal bom vse od sebe in videli bomo, kakšen dan bom imel,« je dejal 20-letnik iz Klanca pri Komendi, ki pričakuje težko preizkušnjo.

»Traso sem si pogledal na hitro. Mislim, da bo zahtevno,« je presodil Pogačar, ki bo prav v soboto praznoval 21. rojstni dan.

Svetovno prvenstvo se bo začelo z mešano ekipno vožnjo na čas s po tremi kolesarkami in kolesarji, na kateri se bo Slovenija predstavila v najmočnejši postavi. Ob Urški Bravec, Eugenii Bujak in Urši Pintar bodo tekmovali tudi Pogačar, Roglič in Tratnik.

»Trase večinoma potekajo po nacionalnem parku. Kronometri so dovolj dolgi in tehnično zahtevni za prvenstvo, ki pa za razliko od lanskega v Innsbrucku ni namenjeno specialistom v klanec, ampak bolj vzdržljivim šprinterjem,« je pojasnil Martin Hvastija.

Med mlajšimi člani se bodo za čim boljše uvrstitve potegovali Tilen Finkšt, Žiga HorvatAljaž Jarc, Žiga Jerman in Jaka Primožič, mladinsko reprezentanco pa sestavljajo kolesarke Ana AhačičNika Jančič, Metka Mikuž in Tjaša Sušnik ter kolesarji Aljaž Colnar, Gal Glivar in Boštjan Murn.
  

Kolumbijci brez zmagovalca Toura


Iz kolumbijske zveze pa so danes sporočili, da v Yorkshiru ne bo njihovega zvezdnika Egana Bernala, zmagovalca letošnje dirke po Franciji. Čeprav je bil na seznamu selektorja Carlosa Maria Jaramilla, se je tik pred zdajci odpovedal nastopu na svetovnem prvenstvu. Razloga odpovedi niso razkrili. Namesto njega so vpoklicali Carlosa Betancurja.

Preberite še:

Komentarji: