Hrastnikova in Žabjek pričakovano prvaka v spustu

V Cerknem sta Jure Žabjek in Monika Hrastnik potrdila vlogo favoritov in dobila preizkušnjo za naslov državnega prvaka.

Objavljeno
17. julij 2017 10.41
N. Gr.
N. Gr.

Cerkno - V bike parku Cerkno je potekala tretja dirka serije Unior Downhill Cup, ki je štela kot dirka druge kategorije na lestvici UCI in je bila hkrati tudi preizkušnja za naslov državnega prvaka v spustu. V ženski konkurenci je bila Monika Hrastnik z naskokom najhitrejša, v moški pa se je moral Žabjek za naslov precej potruditi.

Štajerka Monika Hrastnik, 23-letna kolesarka kluba Črn trn, je na 1700 metrov dolgi progi s 340 metri višinske razlike opravila s Špelo Horat in Katarino Primožič ter se veselila novega naslova prvakinja, prvič je bila najboljša že leta 2015. »Po daljšem času sem bila vesela domače dirke, čeprav je bilo na štartu malo deklet. Proga in organizacija sta bili odlični. Moja vožnja je bila brez večjih napak, vozila sem zanesljivo. Vesela sem tudi, da je Miran (Vauh) v finalu nastopil, kot zna. Žal ne bom nastopila na svetovnem pokalu v Kanadi, ostane mi le še finale v Val di Sole.«

V moški konkurenci je še leto mlajši Jure Žabjek, ki je letos eksplodiral v svetovnem pokalu, bil boj z Miranom Vauhom in Janom Cimpermanom, oba sta se mu približala na manj kot štiri sekunde, sotekmovalec Žabjeka pri ekipi Unior Tools Žiga Pandur je bil tokrat le četrti. »Zelo prijetno sem bil presenečen nad progo, ki vključuje vse od skokov do skalnatih delov, teren je zelo razgiban. Res je malo krajša, a je najboljša od dirk v slovenskem pokalu zadnji čas. Vedel sem, da sem v dobri formi in da mi morda ne bo pretežko ubraniti naslova. V polfinalu sem naredil napako v skalnatem odseku, a sem vseeno dosegel odličen čas. V finalu sem si želel le tekoče vožnje, uspela mi je in sem lahko zadovoljen,« je po nastopu povedal Žabjek. Oba državna prvaka sta po treh dirkah tudi vodilna v Uniorjevem pokalu, do konca sezone v tem tekmovanju bosta na sporedu še dve dirki. 

Koledar serije Unior DH pokal 2017
22./23. april - Lošinj (Hrv), UCI C1
13./14. maj - Kranjska Gora, UCI C2
15./16. julij - Cerkno, UCI C2/državno prvenstvo
2./3. september - Soriška planina, UCI C2
23./24. september - Maribor, UCI C2