Kittel pomahal v slovo športu

Sloviti nemški kolesar bi rad spremenil življenjski slog, zato ne bo več tekmoval.

Objavljeno
23. avgust 2019 20.22
Posodobljeno
23. avgust 2019 20.30
FOTO Tadej Regent/Delo
STA
STA
Berlin - Nemški kolesarski zvezdnik Marcel Kittel je danes sporočil, da je pri 31 letih končal kariero profesionalnega tekmovalca. Razlog za to je pomanjkanje motivacije in dejstvo, da se je moral med kariero odrekati marsičemu, kar bi še rad počel. "Odločitev ni prišla čez noč. Dolgo sem premišljeval o tem. Nasploh sem človek, ki veliko razmišlja in analizira. To mi je pomagalo tudi v športu, zaradi tega sem dosegel veliko uspehov," je za revijo Spiegel dejal kolesar, ki je sicer pred časom napovedal, da si bo vzel nekaj odmora, nato pa se bo vrnil na dirke. A si je premislil.

"Zadnje mesece sem se spraševal, ali se še želim žrtvovati, da bi bil dober. V življenju je še marsikaj drugega kot šport, želim si ustvariti družino, predvsem pa povečati kakovost svojega življenja. Z garanjem na kolesu je to nemogoče. Kolesarstvo sicer obožujem, toda to, kar od mene zahtevajo, da sem uspešen, ne zmorem več. Zahvaljujem se vsem, ki so mi v karieri pomagali in me podpirali," je sporočil Nemec, ki se je na začetku leta razšel z ekipo Katjuša Alpecin, za katero tekmuje tudi Slovenec Simon Špilak.
Kittel je v profesionalni karieri, ki jo je začel leta 2011, zabeležil 89 zmag, kar 14 etap je dobil na Touru, štirikrat je bil najboljši na Giru in enkrat na Vuelti. Svetovni prvak v vožnji na čas je bil leta 2016 z ekipo Quick Step.