Korošec najhitrejši v Umagu

Kolesar avstrijske ekipe BMC-Amplatz Rok Korošec je bil najhitrejši v ciljnem šprintu velike nagrade Umaga.

Objavljeno
01. marec 2017 17.09
jer*Kolesarstvo, Podsmreka
N. Gr.
N. Gr.

Umag - Serija enodnevnih dirk ob jadranski obali se nadaljuje. Po Poreču in Izoli je tokrat na vrsto prišel Umag, ki je kolesarje pričakal s 154 kilometrov dolgo krožno dirko in ciljem v Stella Marisu. Začetek dirke je bil deževen, v sončnem zaključku pa je bil najhitrejši nekdanji član Radenske Roga Rok Korošec, ki je prehitel nedeljskega zmagovalca iz Izole Filippa Fortina. 

Zmaga Korošca je plod dobrega ekipnega dela BMC-Amplatza, ki ga vodi športni direktor Luka Žele. Že na začetku dirke so trije kolesarji pobegnili in si privozili lepo prednost, še pred zadnjima dvema krogoma so bili več kot dve minuti pred glavnino. Nato so po navodilu izkušenega Mateja Mugerlija kolesarji BMC-ja stopili na plin in kolesarja uspeli ujeti deset kilometrov pred ciljem.

Ker je BMC-Amplatz, najmočnejša ekipa na dirki, ostal brez večine kolesarjev, je bil zaključek zelo kaotičen. »Na koncu sem se moral znajti sam, ostal sem brez sotekmovalcev, saj so vsi sodelovali v lovu na ubežnike. Šprint je bil kaotičen, pojavila se je manjša luknja. Čakal sem skoraj do zadnjega in na koncu je bilo dovolj. Brez pomoči fantov mi ne bi uspelo,« je bil v cilju z zmago zadovoljen Korošec, ki je prvič slavil kot član ekipe BMC-Amplatz. 

Korošec je bil leta 2013 slovenski prvak v olimpijskem krosu, leto kasneje pa je gorsko kolo zamenjal za cestno. Kalil se je v ljubljanski Radenski, pred letošnjo sezono pa okrepil močni avstrijski BMC, ki ga je pred sezono zapustil slovenski državni prvak Jan Tratnik