Kruijswijk z zlomljenim rebrom (VIDEO)

Do včeraj vodilni kolesar na dirki Po Italiji je moral rožnato majico sleči po hudem padcu s prelaza Col Agnel.

Objavljeno
28. maj 2016 10.52
CYCLING-ITA-GIRO
J. P.
J. P.

Milano - Nizozemski kolesar Steven Kruijswijk, moštveni kolega Primoža Rogliča v nizozemskem moštvu LottoNL-Jumbo, je na 99. izvedbi slovitega Gira d'Italia nosil rožnato majico vodilnega med štirinajsto in osemnajsto etapo in imel pred prvim izzivalcem v skupnem seštevku, Kolumbijcem Johanom Estebanom Chavesom (Orica GreenEdge), udoben triminutni naskok. Nasmihal se mu je torej z naskokom največji dosežek kariere, sanje pa so mu razblinile včeraj, ko je grdo padel na 19. etapi med Pinerolom in Risoulom.

Zgodilo se je na spustu s prelaza Colle dell'Agnello. Po padcu se je resda pobral, nadaljeval, zamenjal uničeno kolo in ciljno črto prečkal kot šestnajsti, vendar pa z izrazom hude bolečine na obrazu: »Storil sem neumno napako pri zavijanju in končal v snežni bankini. Kolo je bilo bolj poškodovano kot jaz.« Vendar pa je brez posledic Nizozemec, ki bo čez dober teden dopolnil 29 let, vendarle ni odnesel.

Iz moštvene zdravniške službe so namreč sporočili, da si je pri padcu zlomil rebro, zato so njegovi nadaljnji nastopi na »italijanski pentlji« vprašljivi. Nesrečni kolesar je sicer petkov večer preživel na pregledih v bolnišnici, kjer je slikanje potrdilo tudi lažjo poškodbo komolca in noge. Pri LottoNL-Jumbu se bodo danes dopoldne odločili, ali bo Kruijswijk, ki v skupni razvrstitvi pred zadnjima dvema etapama še vedno drži zelo dobro tretje mesto z minutnim zaostankom za Chavesom, dirko nadaljeval in jo skušal spraviti pod streho.