Küngu etapa, Roglič brez težav zadržal vodstvo

V hudem nalivu, ki je pričakal kolesarje na dirki po Romandiji, je bil najboljši domačin Stefan ​Küng. Primož Roglič ostaja v rumeni majici vodilnega. 
Fotografija: Küng je razveselil domače navijače, ki so kljub dežju v velikem številu pospremili zaključek. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Küng je razveselil domače navijače, ki so kljub dežju v velikem številu pospremili zaključek. FOTO: AFP

Šprinterji na dirki po Romandiji so podčrtali drugo etapo kot svojo najboljšo možnost, da se vmešajo v boj za zmago, zato se je zdelo, da ubežniki danes ne bodo imeli možnosti. V ospredju je bila šesterica kolesarjev, med njimi tudi domači junak Stefan ​Küng, ki je v letih 2015 in 2017 že slavil etapni zmagi na dirki po Romandiji.

Eden najboljših kronometristov na svetu je predstavljal nevarnost, zato ekipa Bore, ki je narekovala tempo v glavnini za šprinterja Sama Bennetta, ubežnikom ni privoščila več kot dve minuti naskoka. V zahtevnem zaključku se je izkazalo, da je bilo tudi to preveč, ​Küng je pričakovano napadel 19 kilometrov pred ciljem in odpeljal še enega v nizu izvrstnih kronometrov svoje kariere.
 

Miren dan za Rogliča


Na spolzki cesti je tvegal ogromno, v glavnini si tega niso mogli privoščiti, zato je razlika naraščala in ko še pred zadnjimi tremi kilometri prednost ni padla pod minuto, so se tudi v glavnini vdali v usodo in ​Küng je pred švicarskimi navijači lahko slavil zmago, s katero se je vrnil med najboljše po nizu grdih padcev in poškodb. 

Šprint za drugo mesto je pripadel Bennettu, tretji je bil šprinter Bahrain Meride Sonny Colbrelli. Nosilec rumene majice Primož Roglič je z ekipnimi kolegi le nadzoroval potek etape, ​Küng si je že v včerajšnji etapi nabral slabih pet minut zaostanka, zato prave nevarnosti za vodstvo Rogliča ni bilo. 

Nov preizkus slovenskega šampiona čaka jutri, ko bo etapa predvsem v zaključku zelo nepredvidljiva. 

Komentarji: