Le Katrašnik v zaključnem šprintu mlajših članov

Novi svetovni prvak v cestnem kolesarstvu je med mlajšimi člani postal Norvežan Kristoffer Halvorsen.

Objavljeno
13. oktober 2016 17.31
CYCLING-QAT-WORLD-CHAMPIONSHIPS-PODIUM
Š. Ro.
Š. Ro.

Doha - Po končani preizkušnjah v kronometru, so se na svetovnem prvenstvu v Dohi začele cestne dirke. Prvi so z njo opravili mlajši člani, na 166 km in 10 krogih ravninske proge v predelu Pearl je bil najhitrejši Norvežan Kristoffer Halvorsen. Pred ciljem je bil močnejši od Nemca Pascala Ackermanna in Italijana Jakuba Mareczka.

Boj za kolajne se je po pričakovanjih razpletel v visoki hitrosti in šprintu večje skupine, del katere je bil le en slovenski kolesar Gašper Katarašnik in osvojil 32. mesto. Ostali Slovenci so razočarali in končali izven stoterice, eden pa je odstopil.

David Per je z zaostankom 2:15 minute osvojil 101. mesto, Izidor Penko in Jon Božič sta skozi cilj prišla skupaj, prvi je bil 118., drugi 119., oba sta zaostala 5:07 minute. Martin Otoničar, ki ga je selektor mlajših članov Martin Hvastija pričakoval v zaključnem sprintu, pa sploh ni prišel do cilja.

»To je bil težak šprint, toda ekipa je opravila izjemno delo. Prilepil sem se na kolo nemškega kolesarja in vse se je lepo izšlo. Vsi so bili danes zelo dobri, to je ekipna zmaga,« je povedal Norvežan. »Presrečen sem. Proga je bila zame idealna, ravninska z veliko ovinki, nanjo se polagal veliko upov. Neverjetno, zdaj si želim zmagati tudi v članski konkurenci.«