Matej Mohorič pred odločilnima etapama ostaja v vodstvu (VIDEO)

Kapetan Bahrain Meride je tudi s pomočjo ekipe zadržal zeleno majico vodilnega, dirka se bo odločila v nedeljo.
Fotografija: Matej Mohorič je vse bližje veliki zmagi. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Odpri galerijo
Matej Mohorič je vse bližje veliki zmagi. FOTO: Uroš Hočevar/Delo

Dirka svetovne serije Binck Bank Tour je še dan bližje koncu, po petih od sedmih dni pa v vodstvu v Belgiji ostaja Matej Mohorič. Slovenski as je v odlični formi, zeleno majico vodilnega si je priboril s pobegom v drugi etapi in tudi s pomočjo ekipe nadzoroval prednost ubežnikov, zato bo v zelenem tudi jutri. 

»Bila je zelo težka etapa, na polno je šlo od samega začetka, a se je cela ekipa postavila na čelo in nadzorovala prednost ubežnikov. Beg nam je ustrezal, a smo morali njihovo prednost zadržati pod minuto in to nam je na koncu tudi uspelo. Zdaj nas čaka odločilni vikend, na kockah res nimam veliko izkušenj, a sem prepričan, da so moje karakteristike prave za tak teren, zato optimistično pričakujem zaključek dirke,« je še naprej dobro razpoložen Mohorič, ki upravičuje zaupanje ekipe, ki mu je namenila vlogo kapetana. 



Jutri večjih razlik bržkone še ne bo, dirko bo odločila nedeljska etapa, ko se bodo kolesarji povzpeli tudi na sloviti Geraardsbergen. 
 

Jermanu v Bretaniji ni veliko zmanjkalo


Začela se je tudi dirka Tour de'l Avenir, dirka po Franciji za kolesarje do 23 let. Slovenci so na dirko prišli kot vodilna država v pokalu narodov, tudi v prvi etapi pa so bili zelo blizu uspehu. V zaključku etape so bili na vrsti tehnično zelo zahtevni krogi, kjer so bile ceste zelo ozke, zadnji kilometer pa je bil večinoma speljan navzgor. Takšni zaključki ustrezajo tudi Žigi Jermanu, ki je tokrat iztržil peto mesto. »Škoda, ker nisem zmagal, zagotovo je priložnost bila, a me veseli, da se noge zelo dobro vrtijo, tudi zaključki naslednjih etap pa mi ustrezajo,« je v cilju povedal Jerman. 

Max Kanter je dobil prvo etapo Binck Bank Toura. Foto: Tour De'l Avenir
Max Kanter je dobil prvo etapo Binck Bank Toura. Foto: Tour De'l Avenir


V drugi polovici deset dni trajajoče dirke bo na vrsto prišel Tadej Pogačar, ki je resen kandidat tudi za oder za zmagovalce. Na Avenirju so v tem desetletju zmagali Egan Bernal, David Gaudu, Marc Soler, Miguel Angel Lopez, Ruben Fernandez, Warren Barguil in Nairo Quintana, vsi po vrsti so za tem zablesteli tudi v članski konkurenci, zato je takšen status Pogačarja še en dokaz več o tem, kako velik talent je 19-letni slovenski reprezentant. 

Komentarji: