Mohorič izvrstno formo kronal z zmago in majico vodilnega (VIDEO)

Na dirki po Nemčiji je Matej Mohorič dobil tretjo etapo, Tadej Pogačar je na Avenirju še povečal svojo prednost.
Fotografija: Matej Mohorič je dobil tretjo etapo dirke po Nemčiji FOTO: AFP
Odpri galerijo
Matej Mohorič je dobil tretjo etapo dirke po Nemčiji FOTO: AFP

Val d'Isere – Kolesarska sobota bi se za slovenske navijače težko odvijala bolje. Najprej je Tadej Pogačar konkurenci na težki alpski etapi s tremi vzponi pokazal, da mu bo zelo težko sleči rumeno majico, dobro uro za njim je eksplodiral še Matej Mohorič, ki je v šprintu dobil tretjo etapo dirke po Nemčiji in prevzel skupno vodstvo.
 
V Franciji se odloča o skupni zmagi na dirki Tour de'l Avenir, kjer Tadej Pogačar koraka proti največji zmagi v svoji že zdaj bogati karieri. Majico vodilnega je oblekel v prvi gorski etapi in jo zadržal tudi na predzadnji dan dirke, a ne le zadržal, tekmecem je pokazal, da je trenutno skoraj nepremagljiv.


 
Pogačar je prva dva vzpona prve kategorije prevozil tik za kolumbijskim vlakom, ki je narekoval tempo v skupini favoritov, na dolgem zadnjem vzponu do Val d'Isera, kjer je razplet krojil tudi dež, pa ni le čakal na napade tekmecev, temveč se je kar sam odpeljal v ospredje.
 
To je storil po napadu Michela Reisa, nato sta z Luksemburžanom skupaj narekovala oster ritem, Španec Barcelo je bil za osem sekund prehiter, a je Pogačar na tretjem mestu prečkal ciljno črto dobro minuto pred vsemi favoriti za skupno zmago. Pred zadnjo alpsko etapo, ki bo odločala o zmagovalcu Toura za kolesarje do 23 let, ima zelo lepo prednost, predvsem pa navdušuje s svojo neverjetno bojevito vožnjo na vzponih, kjer se ne boji nikogar.


 

Včeraj drugi, danes na vrhu

 
Dobro uro za njim je na svoj račun prišel tudi Matej Mohorič. Odlično formo iz Belgije, kjer je dobil Binck Bank Tour, je prenesel tudi v Nemčijo. Včeraj je drugo etapo za las končal na drugem mestu, domačin Schachmann je bil za nekaj centimetrov hitrejši, danes pa je Mohorič dobil šprint razredčene glavnine in prevzel tudi majico vodilnega.
 
Tako Avenir kot dirka po Nemčiji, kjer je konkurenca izjemna, se bosta končala jutri, in če bosta Mohorič in Pogačar zdržala, bosta jutri dva slovenska kolesarja stala na najvišji stopnički etapnih dirk!

Matej Mohorič je dobil šprint razredčene glavnine in prevzel tudi majico vodilnega. FOTO: Bahrain Merida
Matej Mohorič je dobil šprint razredčene glavnine in prevzel tudi majico vodilnega. FOTO: Bahrain Merida

 

Komentarji: