Na domači dirki za Novomeščane šteje le zmaga

Ta konec tedna bo na Dolenjskem spet v znamenju kolesarstva, v nedeljo bo na sporedu Velika nagrada Adrie Mobil. 
Fotografija: Marko Kump je v Izoli že privozil prvo domačo zmago sezone Novomeščanom. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Odpri galerijo
Marko Kump je v Izoli že privozil prvo domačo zmago sezone Novomeščanom. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

Novo mesto – Domača dirka največjega slovenskega kolesarskega kluba, organizirajo jo peto leto zapored, zdaj že tradicionalno sovpada z dirko po Flandriji, tudi trasa dirke je zelo podobna flamskim gričem, zato se jo je oprijel vzdevek »dolenjska Flandrija«. 
 
V tem delu Evrope so prireditelji izkoristili praznino v koledarju, zato VN Adrie Mobil vedno pritegne močno mednarodno zasedbo. »Trasa dirke je enaka kot v zadnjih treh letih, le cilj bo spet na prenovljenem novomeškem Glavnem trgu. Zaključek bo vseeno malo drugačen, ker je nova tudi prometna ureditev, zato se bodo kolesarji morali prej dobro spoznati s traso. Vremenska napoved je dobra, želim si, da bi zmaga ostala v slovenskih ali novomeških rokah,« je na predstavitvi dirke povedal direktor Bogdan Fink.
 
Glavni trener Adrie Mobil Branko Filip je pojasnil, kakšno dirko lahko pričakujemo: »Konkurenca bo močna, nam manjka močan gorski kolesar, Radoslav Rogina se pripravlja na dirko po Sloveniji, zato še ni v vrhunski formi. Ciljali bomo na šprint, v prvem delu sezone smo bili zelo uspešni z zmago v Izoli in dobrimi vožnjami v Grčiji in Turčiji, zdaj pa upam, da bomo to nadgradili tudi na domačih tleh. Naš cilj bo, da skupino zadržimo skupaj in pripravimo šprint za Marka Kumpa
 

Glavna ovira nov prihod na Kandijski most


Lanski zmagovalec dirke Filippo Fortin. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida
Lanski zmagovalec dirke Filippo Fortin. FOTO: Vid Ponikvar/Sportida

 
»Dolenjska puščica« je zmagala že na prvi izvedbi dirke leta 2015, tudi letos bo bržkone prvi favorit za zmago. »Dirka leta 2015 je bila drugačna, verjetno nekoliko lažja, tudi zaključek je zdaj s prenovljenim Glavnim trgom drugačen. V zaključek bomo vstopili drugače, na Kandijski most bomo prišli z večjo hitrostjo, zato bo tudi taktika drugačna, bržkone ne bo več veljalo, da je prvi na mostu tudi končni zmagovalec. Vsi bodo gledali na nas, vedo, da na domači dirki šteje le zmaga, a smo na to že navajeni. V šprintu bo konkurenca močna, če bo skupina razredčena, bo zelo zanimivo,« pravi Kump. 

Pričetek dirke bo pred sedežem Adrie Mobil v nedeljo ob 12:30, cilj pa okrog 17.00 na prenovljenem Glavnem trgu v Novem mestu. Skozi celo popoldne prireditelji pripravljajo tudi pester spremljevalni program, ki bo obiskovalcem krajšal čas med čakanjem na šestega zmagovalca VN Adrie Mobila. 

Komentarji: