Nova mojstrovina de Gendta, Alaphilippe v rumenem

Dirka po Franciji se je nadaljevala z zelo zanimivo etapo s kar sedmimi kratkimi vzponi, v kateri je novo izvrstno predstavo v pobegu z zmago kronal Thomas de Gendt.
Fotografija: Thomas de Gendt je še enkrat več dokazal, da mu v pobegih ni para. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Thomas de Gendt je še enkrat več dokazal, da mu v pobegih ni para. FOTO: Reuters

Današnja etapa je bila pisana na kožo ubežnikom, zato so se v ospredju znašli štirje specialisti za dolge pobege – Thomas de Gendt, Alessandro de Marchi, Nikki Terpstra in Ben King. Slednja dva sta popustila že pred zaključkom, de Gendt in de Marchi pa sta ohranjala prednost kljub silovitemu ritmu Astanae in EF Education Firsta v ozadju. 
 
Na zadnjem kategoriziranem vzponu 13 kilometrov pred ciljem se je de Gendt otresel Italijana in sam nadaljeval proti cilju, tudi v ozadju pa se je začelo zares, ko je pred vrhom pospešil Julian Alaphilippe in za seboj potegnil tudi Thibauta Pinota
 
Lov na Belgijca v ospredju sta Francoza začela s 40 sekundami zaostanka in zdelo se je, da ga bosta lahko ujela do ciljne črte, a je de Gendt še enkrat več dokazal, da gre za pravega mojstra pobegov, ki lahko zdrži celodnevne napore v ospredju. Alaphilippe je na spustih tvegal vse, Pinot je imel velike težave, da mu je sploh lahko sledil, na koncu pa je de Gendtu ostalo dobrih 50 metrov naskoka pred francoskim dvojcem.
 

Alaphilippe v rumenem na dan Bastilije

 
Pinot je z drugim mestom dobil šest odbitnih sekund, Alaphilippu pa je v tolažbo na tretjem mestu pripadla rumena majica vodilnega, saj je Giulio Ciccone končal v glavnini dobrih 20 sekund za Francozoma. 
 
Francija ima tako veliko razlogov za veselje, Alaphilippe bo glavni državni praznik, dan Bastilije, začel v rumeni majici vodilnega, tako Loulou kot Pinot pa trenutno kažeta šampionsko formo, v kateri se ne zdi nemogoča niti skupna zmaga za Francijo na letošnjem Touru. 

Komentarji: