Pirronejeva ponovila predstavo s kronometra, Penkova v trideseterici

Karin Penko je cestno dirko mladink končala v drugi zasledovalni skupini, Elena Pirrone zmagala po samostojnem pobegu. 

Objavljeno
22. september 2017 13.47
CYCLING-NORWAY-ROAD-WORLD
Nejc Grilc, poročevalec
Nejc Grilc, poročevalec

Bergen - Na ženski dirki mladink na kolesarskem svetovnem prvenstvu na Norveškem je na spolzki cesti Italijanka Elena Pirrone verjela v svoje sposobnosti, ki so ji prinesle zmago na uri resnice. V tretjem krogu je na vzponu pobegnila tekmicam in nato skoraj pol dirke sama vozila v ospredju ter brez večjih težav zadržala dobrih deset sekund prednosti. 

V prvi zasledovalni skupini je bilo dobrih deset tekmovalk, največ moči je imela v šprintu Danka Emma Jorgensen, odličen italijanski dan je z bronom dopolnila Letizia Paternoster. Karin Penko je od prve skupine odpadla na drugem vzponu, ko se je dirka lomila, nato pa do cilja vozila v veliki zasledovalni skupini in na koncu v šprintu prišla do okroglega 30. mesta. 

Penkova je pričakovala nekoliko več, a mora biti glede na razplet dirke s 30. mestom kar zadovoljna, saj so bile kolesarke v prvi skupini tokrat premočne, da bi na zahtevnem Salmon Hillu lahko sledila njihovemu ritmu. Čez dobre pol ure se bodo na progo podali še mlajši člani, kjer so slovenska pričakovanja še precej višja.