Po Froomu v bolnišnici še Thomas

Lanski zmagovalec Toura zaradi padca odstopil v 4. etapi dirke po Švici. Pregledi bodo pokazali, kako hude so poškodbe.

Objavljeno
18. junij 2019 17.16
Posodobljeno
18. junij 2019 18.37
Takole je Geraint Thomas 5. maja Primožu Rogliču čestital za zmago na dirki po Romandiji, ki jo je sam končal na 3. mestu. Valižanova vrnitev v Švico pa je bila boleča. FOTO: Fabrice Coffrini/AFP
Ljubljana - Pri kolesarski ekipi Ineos ima letos hudič veliko mladih. Padci in poškodbe kolesarjev nekdanjega Skya si sledijo kot po tekočem traku. Pred Girom si je med treningom ključnico zlomil Egan Bernal, pred dnevi je na kriteriju Dauphine hude poškodbe utrpel Chris Froome, ki ga čaka polletno okrevanje, danes se je na tleh znašel še lanski zmagovalec Toura Geraint Thomas. Po padcu v 4. etapi dirke po Švici so ga odpeljali v boilnišnico.Thomas je gotovo ni odnesel tako slabo kot Froome, ki so ga minuli teden osem ur operirali, saj je imel več hujših zlomov in tudi notranje poškodbe, švicarske preizkušnje pa ni mogel nadaljevati. Po padcu, kmalu po enem od letečih ciljev, je bil priseben, pogovarjal se je s člani moštva, lahko je premikal tudi obe rami, tako da, kot kaže, ne gre za zlom ključnice. Imel pa je kopico odrgnin po hrbtu, desnem boku in tudi nad desnim očesom.

image
REUTERS Bo Geraint Thomas branil lansko zmago na Touru? FOTO: Rebecca Naden/Reuters


Preiskave bodo pokazale, ali je utrpel takšne poškodbe, da ne bi mogel štartati na Touru, ki se 6. julija začne v Bruslju.