Po Mervarju Glivar

Boštjan Mervar se je odločil za nov korak v karieri, nepovezan s kolesarstvom, a bo ostal v stiku z Adrio Mobil.

Objavljeno
04. december 2017 17.26
J. P.
J. P.

Novo mesto - V vodstvu najboljše slovenske moške kolesarske ekipe, novomeške Adrie Mobil, je prišlo do zamenjave na položaju športnega direktorja. Boštjana Mervarja je namreč nasledil nekdanji kolesar Srečko Glivar, zadnja leta - od 2013 - tudi trener moštvenega podmladka do 15 let.

Mervar, ki se je po koncu aktivne kolesarske poti od leta 2007 preizkušal v vlogi trenerja in bo še naprej ostal v stiku s klubom in tekmovalci, se je odločil za nov korak v karieri, nepovezan s kolesarstvom. Med letoma 2007 in 2013 je bil trener ekipe in pomočnik športnega direktorja, leta 2014 pa je sedel tudi na stolček športnega direktorja.

Glivar je bil po koncu tekmovalne kariere leta 1995 več let športni direktor različnih slovenskih in tujih kolesarskih kolektivov. Tako je med letoma 1996 in 2002 že deloval v takratni novomeški Krki Telekom (danes Adrii Mobil), nato do leta 2009 v Perutnini Ptuj, med letoma 2010 in 2013 v hrvaški Loboriki, do lani pa še v avstrijskem Tirol Rad Teamu.

Kljub zamenjavi na tako pomembnem položaju direktor kluba Bogdan Fink ostaja optimističen, saj je prepričan, da je vodenje članov zaupal pravemu človeku, ki bo znal prepoznati najboljše v slehernem posamezniku, da bodo skupaj kot ekipa ostali vidno, prepoznavno in zmagovito klubsko ime tako doma kot v tujini.