Po slovesni otvoritvi je čas za prve dirke na Tirolskem

V Innsbrucku so otvorili svetovno kolesarsko prvenstvo, za prva naslova svetovnih prvakov se bodo jutri pomerili kolesarji in kolesarke na ekipnem kronometru.
Fotografija: CCC je lani presenetil z osmim mestom, letos merijo še višje. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
CCC je lani presenetil z osmim mestom, letos merijo še višje. FOTO: Reuters

Jesenski vrhunec kolesarske sezone je tukaj, svetovno kolesarsko prvenstvo se je danes začelo s svečano otvoritvijo, že jutri bo šlo prvič zares, ko bosta na sporedu moški in ženski ekipni kronometer. O pričakovanjih kolesark BTC City Ljubljana in Jana Tratnika, ki bo edini slovenski predstavnik v moškem delu, smo že poročali, zadnje novice iz ljubljanskega tabora pa niso najbolj pozitivne. 

»Ponoči je žal zbolela Maike Boogard, ki je kljub mladosti pomemben člen ekipe, saj ji hitri ravninski kronometri ustrezajo. Progo dobro poznamo, prvič sem si jo ogledal že pred desetimi meseci in kljub smoli upam, da bo tudi Maike iz sebe iztisnila svoj maksimum in pomagala ekipi. Bomo videli, kam nas bo to pripeljalo, pozitivno pa je, da se tudi noge Polone Batagelj vrtijo vse bolje, danes na treningu je bila odlično razpoložena,« je pred sestankom ekip povedal športni direktor ljubljanske ekipe Gorazd Penko. 

Ljubljančanke se bodo na štart podale s šesterico, ki si je danes ogledala progo v Innsbrucku, na delu bodo že dopoldne, popoldne pa jim bodo sledili še moški. Tam bo v ekipi CCC Sprandi Polkowice dirkal tudi Jan Tratnik, ki je odlično razpoložen, tudi pričakovanja v poljski ekipi pa so po zelo dobri sezoni visoka. 

Na štartu ženske dirke bo 12 ekip, na moški pa 22. Lani v Bergnu je Sunweb zabeležil zmago v obeh konkurencah, jutri bodo tako branili dva naslova svetovnih prvakov. 
 

Preberite še:

Komentarji: