Po Valencii: Nielsen najmočnejših nog v ciljnem šprintu

Četrto etapo kolesarske dirke Po Dubaju je odpihnil peščeni vihar. Pred jutrišnjim finišem najbolje kaže Marcelu Kittlu.

Objavljeno
03. februar 2017 19.24
vidic kolesarstvo
J. P.
J. P.

Canals - Potem ko je na včerajšnji drugi etapi kolesarske dirke Po Valencii eden od treh slovenskih predstavnikov Primož Roglič (LottoNL-Jumbo) krojil vrh s tretjim mestom, ni bilo na današnji tretji etapi na 161 kilometrov dolgi progi med Canalsom in Riba-Roja de Turio med 73 udeleženci, ki so ciljno črto prečkali v času zmagovalca, nobenega od treh naših zastopnikov. Še najboljši je bil Jan Tratnik, novopečeni član moštva CCC Sprandi Polkowice, ki je na 86. mestu zaostal četrt minute. 

V ciljnem šprintu je imel najmočnejše noge moštveni kolega Luke Mezgeca pri Orica-Scottu, Danes Magnus Cort Nielsen, ki je pred dnevi dopolnil 24 let, nase pa je opozoril lani na Vuelti, saj si je konkurenco pokoril na dveh etapah, še na eni pa je bil tretji. Zanj je bila to že 21. zmaga v karieri. Skupno vodstvo je zadržal Belgijec pri BMC Greg van Avermaet, lanski olimpijski zmagovalec iz Ria na cestni dirki. Jutri čaka kolesarje Po Valencii predzadnji, najzahtevnejši zalogaj, 180 kilometrov dolga edina prava gorska etapa s štartom v Segorbeju in z zaključnim vzponom na Lluceno.

IZIDI TRETJE ETAPE

1. Magnus Cort Nielsen (Dan, Orica-Scott) 3;49:02
2. Nacer Bouhanni (Fra, Cofidis)
3. Bryan Coquard (Fra, Direct Energie)
4. Yves Lampaert (Bel, QuickStep Floors)
5. Enrique Sanz (Špa) - vsi v času zmagovalca
86. Jan Tratnik (Slo, CCC Sprandi Polkowice) + 0:16
124. Luka Mezgec (Slo, Orica-Scott) 0:36
176. Primož Roglič (Slo, LottoNL-Jumbo) 6:31

SKUPNO (3/5)

1. Greg van Avermaet (Bel, BMC) 9;17:13
2. Ben Hermans (Bel, BMC) - isti čas
3. Manuel Senni (Ita, BMC) 0:07
4. David Lopez (Špa, Sky) 0:28
5. Nicolas Roche (Irs, BMC) 0:44

Peščeni vihar odpihnil predzadnjo etapo

Manj sreče pa so imeli kolesarji na četrti izvebi dirke Po Dubaju, saj so danes ostali brez predvidenega nastopa v četrti etapi, ki bi morala potekati na 109 kilometrov dolgi trasi s ciljem v Hatta Damu. Etapo je odpihnil peščeni vihar, ki je močno oviral tekmovalce, zato so jo prireditelji odpovedali. Pred jutrišnjo zadnjo etapo na 124-kilometrski progi s štartom in ciljem v Dubaju je v vodstvu QuickStepov Nemec Marcel Kittel, najboljša Slovenca, Matej Mohorič na 26. in Jan Polanc (oba UAE-Abu Dabi) na 33. mestu za njim zaostajata po 20 sekund.