Pogačar po zmagi v Algarvu v rumeni majici

Eden najbolj nadarjenih kolesarjev na svetu Tadej Pogačar je že na svoji drugi dirki v profesionalni konkurenci pokazal svojo moč in prišel do zmage. 
Fotografija: Tadej Pogačar je zmagal na Portugalskem. FOTO: Volta Ao Algarve
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je zmagal na Portugalskem. FOTO: Volta Ao Algarve

V drugi etapi dirke po Algarvu je na zaključnem vzponu na Foio prelisičil precej bolj slovite tekmece in slavil prvo zmago v dresu ekipe UAE Emirates.
 
Šele 20-letni Tadej Pogačar je sezono začel v Avstraliji, kjer se je predvsem ogreval in nabiral prepotrebne kilometre, že na Portugalskem pa dokazuje, da je izvrstno pripravljen. V prvi etapi se je preizkusil tudi v šprintu in ga končal tik za deseterico, v drugi pa je karavana zavila na njegov teren, v gore.
 
Na zaključnem vzponu je ekipa Sky narekovala močan ritem, ob katerem je popustil tudi njegov ekipni kapetan Fabio Aru. Pogačar je ob koncu ostal edini kolesar ekipe UAE Emirates v prvi skupini, zato je imel proste roke za napad na zmago. 
 
V zadnjem kilometru je nevarno pospešil Amaro Antunes, a Pogačarja ni zajela panika. Prepustil je lov za Antunesom Enricu Masu, šprint je nato prvi začel Wout Poels, Pogačar pa je tik pred zadnjim zavojem pospešil in prvi prečkal ciljno črto za veliko zmago. 


 
»Etapa se je razpletla sanjsko, že na drugi dirki sem prišel do zmage med profesionalci, to je zame res poseben dan. Imam tudi rumeno majico vodilnega, seveda bomo naredili vse, da jo zadržimo čim dlje, mogoče tudi do konca. Že jutri me čaka velik test v vožnji na čas, nato pa bomo videli, kakšno bo stanje,« je v prvi izjavi svoj veliki dosežek opisal Pogačar. 
 
Dobro se je odrezal tudi Simon Špilak, ki je etapo končal na 11. mestu, za Pogačarjem je zaostal 51 sekund. 

Komentarji: