Pogačar zavzel vrh, Roglič in Slovenija tretja, Mohoričev skok

Na novi lestvici UCI je Tadej Pogačar na vrhu zamenjal Primoža Rogliča, med njiju se je vrinil Wout van Aert. Tokio 2020 utegne znova premešati karte.
Fotografija: Tadej Pogačar je znova prvi na lestvici UCI. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je znova prvi na lestvici UCI. FOTO: Anne-christine Poujoulat/AFP

Dva dni po koncu dirke po Franciji je Mednarodna kolesarska zveza (UCI) objavila novo jakostno lestvico. Zmagovalec Toura Tadej Pogačar je ubranil 1000 točk in na vrhu zamenjal rojaka Primoža Rogliča. Med slovenska šampiona se je vrinil Belgijec Wout van Aert.

Velik skok, kar za 31 mest, je uspel Mateju Mohoriču, ki je dobil dve etapi na Touru in je zdaj 62. Pogačar ni prvič na vrhu, bil je tudi po lanski zmagi v Franciji, a je tam zdržal le dva tedna, nakar je zagospodaril Roglič. Luka Mezgec je 103., Jan Polanc 155.

image_alt
Roglič, Pogačar in Slovenija kraljujejo na lestvici UCI


Primož Roglič je bil osmoljenec Toura. FOTO: Tim De Waele/ Reuters
Primož Roglič je bil osmoljenec Toura. FOTO: Tim De Waele/ Reuters


Med državami je Slovenija izgubila eno mesto. Najboljša ostaja Belgija, druga je Francija in tretja Slovenija pred Veliko Britanijo. Med ekipami je prvi Ineos Grenadiers, drugi Deceuninck Quick Step, na tretjem mestu je Pogačarjev UAE Team Emirates prehitel Rogličevo Jumbo-Vismo. Mohoričev Bahrain Victorious je šesti.Matej Mohorič je dobil dve etapi na Touru. FOTO: Benoit Tessier/ Reuters
Matej Mohorič je dobil dve etapi na Touru. FOTO: Benoit Tessier/ Reuters


Roglič je bil z izjemo dveh tednov lani vodilni na lestvici skoraj neprekinjeno vse od 15. septembra 2019.

Preberite še:

Komentarji: