Pogačarja ne bo na Vuelti, Jumbo-Visma potrdila nastop Rogliča

Slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar je na instagramu uradno potrdil, da ga ne bo na letošnji dirki po Španiji. Nastop je že potrdil Primož Roglič.
Fotografija: Selektor Andrej Hauptman s Tadejem Pogačarjem. Uspešno sodelujeta tudi v ekipi UAE. Foto: KZS
Odpri galerijo
Selektor Andrej Hauptman s Tadejem Pogačarjem. Uspešno sodelujeta tudi v ekipi UAE. Foto: KZS

Odsotnost Tadeja Pogačarja se je napovedovala že nekaj časa, predvsem po drugi zmagi na dirki po Franciji ter kasnejšem uspešnem nastopu na olimpijskih igrah v Tokiu, na katerih je 22-letnik osvojil bronasto kolajno v cestni preizkušnji. Iz njegove ekipe so že pred dnevi sporočili, da v petek, 13. avgusta, ob 17.30 zanj pripravljajo sprejem v domači Komendi, start Vuelte pa je le dan kasneje.

Za zdaj torej na seznamu za nastop na španski pentlji od Slovencev ostajajo branilec zmage na Vuelti Primož Roglič (Jumbo-Visma), Jan Tratnik (Bahrain Victorious) in Pogačarjev moštveni kolega pri UAE Team Emirates Jan Polanc. Ekipa Jumbo-Visma je v četrtek na družbenih omrežjih potrdila, da se bo Roglič podal po tretjo skupno zmago v Španiji, ob njem pa bodo v ekipi še Američan Sepp Kuss, Belgijec Nathan van Hooydonck ter Nizozemci Robert Gesink, Steven Kruijswijk, Koen Bouwman, Lennard Hofstede in Sam Oomen.

Enaintridesetletni Kisovčan je slavil leta 2019, ko je bil tretji Pogačar, lani pa je v napetem zaključku ugnal letošnjega zmagovalca cestne dirke na olimpijskih igrah, Ekvadorca Richarda Carapaza. Na letošnji Vuelti bo njegov glavni tekmec najbrž zmagovalec Gira, Kolumbijec Egan Bernal.
 

Spet je na kolesu


Pogačar se bo po počitku po nastopu na olimpijskih igrah v Sloveniji najprej podal na enodnevno dirko po Bretanji (29. 8.) v Plouay. Cilji v zadnjem delu sezone pa bodo podrejeni predvsem nastopom na evropskem in svetovnem prvenstvu ter jesenskim italijanskim klasikam.

Na EP bodo kolesarji nastopali v Italiji v Trentu od 8. do 12. septembra, na SP pa v Belgiji v Flandriji med 19. in 26. septembrom.
Veliki cilj zaključka sezone bo za dvakratnega zmagovalca Toura tudi nastop na zadnjem od petih kolesarskih spomenikov na dirki po Lombardiji. Letos je enega že dobil, in sicer konec aprila na dirki Liège–Bastogne–Liège.

»Po nekaj izjemnih mesecih ter počitku sem znova na kolesu. Z ekipo smo se odločili, da na žalost ne bom nastopil na Vuelti,« je na instagramu sledilcem sporočil Pogačar. »Moji naslednji cilji so nastop v Plouayju, na evropskem in svetovnem prvenstvu ter na jesenskih italijanskih klasikah. Obeta se zanimiv zaključek sezone,« je še za konec dodal 22-letnik s Klanca pri Komendi.

Komentarji: