Polanc dirko po Turčiji končal na šestem mestu

Dirka svetovne serije po Turčiji se je končala s šprintersko zadnjo etapo, v Istanbulu je bil najhitrejši Caleb Ewan.
Fotografija: Jan Polanc je odlično dirkal v Turčiji. FOTO: UAE Team Emirates
Odpri galerijo
Jan Polanc je odlično dirkal v Turčiji. FOTO: UAE Team Emirates

Prireditelji so cilj zadnje etape postavili v središče Istanbula, nedaleč od slovite Modre mošeje, najbolje pa se je znašel Avstralec Caleb Ewan, ki je dobil zahteven šprint. Prvi favorit Sam Bennett je napadel že kilometer pred ciljem, cesta se je vseskozi rahlo vzpenjala in na tak način je Irec že lani zmagal v Istanbulu, tokrat pa je Ewan njegov načrt prebral in na koncu brez težav dobil še drugo etapo na letošnji dirki po Turčiji. 

Ta bo v zelo dobrem spominu ostala tudi Janu Polancu, ki je izkoristil vlogo enega od kapetanov ekipe in v skupnem seštevku končal na šestem mestu. Odločilna je bila sobotna gorska etapa, pred tem je bil Polanc vseskozi na četrtem mestu, nato pa je na 12 kilometrov dolgem ciljnem vzponu, ki sta ga dodatno otežila še ledeni dež in mraz, izgubil dve mesti, a vseeno končal dirko svetovne serije na zelo dobrem šestem mestu v skupnem seštevku.

Skupni zmagovalec je postal Avstrijec Felix Grosschartner (Bora Hansgrohe), ki je v soboto sam prvi prečkal ciljno črto in oblekel še rumeno majico vodilnega. Drugi je bil Valerio Conti, tretji pa Merhawi Kudus. Polanc je na 6. mestu zaostal za minuto in 12 sekund. 

Komentarji: