Polanc še dve sezoni ostaja v Emiratih

Jan Polanc bo tudi v prihodnjih dveh sezonah dirkal v dresu ekipe UAE Emirates, kjer se mu bo pridružil Tadej Pogačar.
Fotografija: Jan Polanc je v karieri že dobil dve etapi Gira, na fotografiji slavje na Etni. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Jan Polanc je v karieri že dobil dve etapi Gira, na fotografiji slavje na Etni. FOTO: AFP

Letošnja sezona se za Jana Polanca ni odvijala povsem po načrtih. Najprej spomladi v programu dirk ni imel italijanskega Gira, a ga je ekipa tik pred zdajci vpoklicala, na rožnati pentlji pa tako ni bil optimalno pripravljen in ni uspel pokazati vsega, kar zna. 

Tudi v nadaljevanju sezone mu ni šlo, pravih odmevnih rezultatov ni bilo, a je Polanc z rezultati iz minulih sezon dovolj navdušil, da mu je vodstvo ekipe ponudilo podaljšanje pogodbe še za naslednji dve sezoni. »Nisem si mogel želeti boljšega, kot je ta lepa novica. Še naprej bom skušal kar najboljše izide dosegati v ekipi UAE Emirates, tudi v letih 2019 in 2020. Velika motivacija je, ko ekipa napreduje iz dirke v dirko, da se naša pot vzpenja. Vesel sem, da ostajam del te zgodbe, prepričan sem, da smo sposobni uresničiti velike cilje,« je povedal 26-letni Polanc, ki je v nedeljo branil barve slovenske reprezentance.

V prihodnji sezoni bo imel v ekipi slovensko družbo, v UAE Emirates prihaja tudi Tadej Pogačar in zanimivo bo videti, kako bo delovala slovenska naveza odličnih hribolazcev.

Preberite še:

Komentarji: