Primož Roglič in Vuelta sta si usojena: v Španijo kot kapetan

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo v petek v Utrechtu lahko startal na dirki po Španiji.
Fotografija: Primož Roglič bo tudi letos lovil zmago na dirki po Španiji. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič bo tudi letos lovil zmago na dirki po Španiji. FOTO: Marco Bertorello/AFP

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič bo v petek v Utrechtu lahko štartal na dirki po Španiji. Kolesar Jumbo Visme, ki se je na minuli francoski pentlji huje poškodoval, je po zdravniškem pregledu prejel zeleno luč za nastop na Vuelti in bo lahko lovil četrto zmago po uspehih v letih 2019, 2020 in 2021.

Med pomočniki tudi Sepp Kuss

Na Vuelti bodo kapetanu Primožu Rogliču pomagali Američan Sepp Kuss, ki se je izkazal tudi na minuli dirki po Franciji, Nizozemci Robert Gesink, Sam Oomen in Mike Teunissen, Italijan Edoardo Affini ter Avstralca Chris Harper in Rohan Dennis.

Preberite tudi: Kako so tekmovali na Touru Pogačar, Roglič, Mezgec, Tratnik in Mohorič

Trikratni zaporedni zmagovalec Vuelte je bil po hudem padcu na dirki po Franciji dlje časa vprašljiv za nastop na španski pentlji, WielerFlits pa danes poroča, da bo Slovenec lahko dirkal in lovil še četrto zmago.

Roglič je po poškodbi prvič na cesti lahko treniral šele dobra dva tedna pred začetkom Vuelte. »Klasična fotografija za dobro jutro, potem ko si končno spet nazaj na cesti, je z dvignjeno pestjo 4. avgusta na Instagramu zapisal Roglič.

Športni direktor: Rogliča lahko podpremo na vseh področjih

Šporni direktor moštva Merijn Zeeman je pojasnil, da Roglič po hudem padcu ni imel optimalnih priprav, vendar mu bodo skušali pomagati. »Veseli smo, da bo lahko Primož nastopil na Vuelti po hudi poškodbi na dirki po Franciji. Logično, da ni imel najboljših priprav, vendar ga zelo spoštujemo zaradi tega, kako se mu je vseeno uspelo pripraviti,« je dejal Zeeman.

Primož Roglič FOTO: Instagram
Primož Roglič FOTO: Instagram

»Mislim, da imamo dobro in uravnoteženo ekipo, ki lahko optimalno podpira Primoža na vseh področjih. Škoda, da Koen Bouwman zaradi poškodbe ne bo nastopil. Z veseljem bi ga videli na Vuelti v odlični formi, ki jo je prikazal na zadnjem Giru,« je še povedal športni direktor nizozemske ekipe.  Dirka po Španiji se bo v petek začela na Nizozemskem. »Nizozemski začetek je za nas zelo poseben. Veselimo se, da se bomo v petek pokazali pred domačim občinstvom.«

Preberite še:

Komentarji: