QuickStep vendarle našel rešitelja, bo Gaviria ostal?

Vodja najboljše ekipe letošnje sezone Patrick Lefevre je našel novega glavnega sponzorja, to bo postalo belgijsko podjetje Deceuninck.

Objavljeno
09. oktober 2018 12.02
Posodobljeno
09. oktober 2018 14.05
QuickStep je strah in trepet ne le na klasikah, temveč na praktično vsaki dirki, kjer se njihovi kolesarji pojavijo na štartu. FOTO: AFP
Ljubljana - V sezoni 2018 je bil QuickStep z naskokom najboljša sezona, danes so dosegli že 70. zmago, pa sezone sploh še ni konec. Vse to jim je uspelo s skoraj pol manjšim proračunom, kot ga ima britanski Sky, vseeno pa se je QuickStep odločil, da v prihodnji sezoni ne bo več glavni sponzor ekipe. 
 
Izkušeni Patrick Lefevre je bil v takšnem položaju že večkrat, zato ni obupal in vse do zadnjega iskal sponzorja, ki bi prispeval ime in dobršen delež proračuna ekipe. Našel ga je v belgijskem podjetju Deceuninck, ki proizvaja okna. 
 
»V čast mi je, da smo dosegli dogovor. Po njihovi zaslugi in po zaslugi drugih sponzorjev imamo zagotovljeno prihodnost, zdaj lahko za daljše obdobje načrtujemo sestavo ekipe, ob te pa obljubljamo, da bomo v prihodnje še boljši,« je dogovor komentiral Lefevre. 
 
Belgijska ekipa bi sicer zagotovo obstala tudi v prihodnji sezoni, ampak s precej manjšim proračunom, zato je nekaj zvezdnikov že resno razmišljalo o odhodu. Niki Terpstra je odšel, Fernando Gaviria pa naj bi bil že dogovorjen z UAE Emirates. Blizu odhoda je tudi Enric Mas, ki si ga zelo želijo pri Astani. 

image
Fernando Gaviria (desno) je morda najboljši mladi šprinter na svetu. Bo tudi v prihodnji sezoni branil barve belgijske ekipe? FOTO: AFP

 
Vprašanje je, kako bo nova sponzorska pogodba vplivala na odločitev Gavirie in Masa, če bi odšla oba, bi bil to velik udarec za sicer še vedno zelo nadarjeno ekipo. 
 
Richeze za številko 70
QuickStep je do okrogle 70. zmage v sezoni 2018 prišel na današnji prvi etapi dirke po Turčiji. Dosegel jo je Max Richeze, ki je na večini dirk zadnji pomočnik Fernandu Gavirii ali Elii Vivianiju in velja za najboljšega v svojem poslu na svetu. Tokrat je izkoristil priložnost za svoj trenutek slave, prehitel je Sama Bennetta in J. P. Druckerja. Grega Bole je bil 46., Domen Novak 97., David Per pa 108.