Quintana zapušča Movistar, »razjasnjen« Rogličev padec (VIDEO)

Kolumbijec, ki na dirki po Španiji nosi rdečo majico, po sezoni odhaja k ekipi Arkea. Posnetki potrdili, da je Slovencu pot zaprl motorist.
Fotografija: Primož Roglič je prvi favorit za zmago na jutrišnji vožnji na kronometer. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič je prvi favorit za zmago na jutrišnji vožnji na kronometer. FOTO: AFP

Na dirki po Španiji med prvim dnevom premora še vedno odmeva izjemna zmaga Tadeja Pogačarja v 9. etapi, misli karavane pa se preusmerjajo k jutrišnji vožnji na kronometer v Pauju. Prvi favorit za zmago je Primož Roglič, ki je včeraj izgubil stik s tekmeci, medtem ko zaradi slabih vremenskih razmer ni bilo mogoče spremljati prenosa dirke. Kamere pa so vendare ujele trenutek, ko je slovenskemu adutu pot zaprl motorist.

»Dirka je bila na koncu kaotična, ne le zaradi makadama, temveč tudi zaradi vremenskih razmer. Primož je padel, ker je motor stal sredi ceste. To se ne bi smelo dogajati. Glede na okoliščine smo v boju za vrh v skupnem seštevku dobro opravili svoje delo. Pred torkovo vožnjo na čas smo v ugodnem položaju, čeprav nikoli ne bomo vedeli, kako bi se razpletlo brez padca,« je včeraj Addy Engels, športni direktor Rogličeve nizozemske ekipe Jumbo Visma, pokomentiral edino pirenejsko etapo letošnje Vuelte.

Roglič ni bil na voljo za izjave, nihče ni znal natanko opisati njegovega padca, danes pa so se pojavili posnetki z makadamskega odseka, na katerem je odločilni napad sprožil Pogačar, Roglič in Miguel Angel Lopez pa sta (vsak na drugem odseku) padla in izgubila stik z ospredjem.


Kolumbijec k Arkei


Včeraj je najdlje ob Pogačarju zdržal Quintana, ki se bo jutri kot nosilec rdeče majice zadnji pognal s štartne rampe. Na novinarski konferenci ekipe Movistar se je Kolumbijec ozrl dlje v prihodnost in potrdil, kar se je že dlje časa napovedovalo v kolesarskem zakulisju. »Tega zakona bo kmalu konec. Letos se je v naši ekipi dogajalo marsikaj, vendar sem v tej zasedbo doživel tudi najlepše trenutke v moji karieri. Hvaležen sem vsem, ki so del tega moštva,« je povedal Quintana, ki bo v prihodnji sezoni zamenjal delodajalca.

Nairo Quintana se bo po tej sezoni poslovil od ekipe Movistar. FOTO: AFP
Nairo Quintana se bo po tej sezoni poslovil od ekipe Movistar. FOTO: AFP


Pridružil se bo francoski zasedbi Arkea, ki sicer sodi stopnico nižje, v celinsko konkurenco. V dresu Movistara je Quintana osvojil dve tritedenski dirki, Giro leta 2014 in Vuelto leta 2016.

 

Komentarji: