Rajović do velike zmage na Kitajskem, v Kranju jubilej

Minuli konec tedna so kolesarji dirkali tudi na ulicah Kranja, medtem pa je novomeška Adria zelo uspešna na Kitajskem. 
Fotografija: Dušan Rajović je dobil 10. etapo dirke okrog jezera Qinghai na Kitajskem. 
Odpri galerijo
Dušan Rajović je dobil 10. etapo dirke okrog jezera Qinghai na Kitajskem. 

Dirka ekstra kategorije okrog jezera Qinghai na Kitajskem je za Adrio Mobil vsako leto zelo uspešna, zato se Novomeščani vedno radi vračajo na dolgo in težko dirko, ki jo zaznamujejo tudi etape na visoki nadmorski višini. Tokrat so lahko zadovoljni z izplenom Radoslava Rogine, ki je moral v gorskih etapah premoč priznati le Kolumbijcema in je trenutno na visokem tretjem mestu v skupnem seštevku, ki ga bo do konca dirke bržkone uspel zadržati. 

Adria Mobil se je na Kitajsko odpravila tudi s ciljem, da v šprintih poizkušajo zmagati vsaj eno etapo. Stavili so na "srbsko strelo" Dušana Rajovića in mladi Srb res ni razočaral. V prvih šprinterskih etapah so imeli nekaj smole, čeprav so se taktično dobro lotili etap in utrujali tekmece s tem, da so imeli skoraj vsak dan nekoga v ubežni skupini. Tokrat se jim je izšel tudi šprint, Rajović je izkoristil pomoč ekipe in visoko dvignil roki v zrak za največjo zmago v svoji karieri. 

Do konca dirke na Kitajskem so še tri ravninske etape in šele 20-letni Srb bo imel priložnost, da svojo bero na Kitajskem še obogati. Adria je odlična tudi v točkovanju ekip, kjer zaostaja le za kolumbijsko Manzano Postabon. 
 

V Kranju jubilejna 50. VN Kranja


Luka Čotar je postal državni prvak v kriteriju. 
Luka Čotar je postal državni prvak v kriteriju. 


Minuli konec tedna so se kolesarji pomerili tudi na gorenjskih cestah. V soboto so se za naslove državnih prvakov v kriteriju pomerile vse kategorije razen dečkov in deklic, vrhunec pa je bila večerna dirka po mestnem jedru pod žarometi, ki je spet privabila ogromno gledalcev. Državni prvak v kriteriju je postal kolesar KK Kranj Luka Čotar, absolutni zmagovalec pa Avstralec Benjamin Hill, ki dirka za Ljubljano Gusto Xaurum. 

V nedeljo je sledila še najstarejša slovenska dirka - Velika nagrada Kranja, ki so jo letos izvedli že petdesetič. Na dirki druge kategorije je kolesarje čakalo 13 krogov, v vsakem je bil tudi sloviti Jelenov klanec, ki odloča o zmagovalcu dirke. Tokrat je to postal Avstrijec Daniel Auer, najboljši Slovenec pa je bil domačin Jaka Primožič, ki je končal na 15. mestu, za Auerjem je zaostal slabo minuto. 

Komentarji: