Rogina in Fajt še naprej pri Adrii

Hrvat Radoslav Rogina in Slovenec Kristjan Fajt sta podaljšala pogodbi z novomeško Adrio Mobil.

Objavljeno
20. oktober 2015 16.30
Po Sloveniji Šport
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

Novo mesto - Najuspešnejše slovensko kolesarsko moštvo Adria Mobil je po koncu uspešne sezone zelo aktivno tudi na kadrovskem področju. Z novomeško ekipo sta pogodbi za še eno sezono podaljšala slovenski as Kristjan Fajt in Hrvat Radoslav Rogina. Za prvega bo to že osma sezona na Dolenjskem, za drugega peta.

Adrio sta pred tem zapustila Marko Kump in Primož Roglič, ki se selita k Lampre-Meridi oziroma Lottu v svetovno serijo. Konec kariere je napovedal Klemen Štimulak, zato so morali Novomeščani nujno poiskati tudi kakšno okrepitev. Našli so jo v Juretu Golčerju, v dresu Adrie pa bodo v novi sezoni vozili še David in Gorazd Per, Jon Božič ter Domen Novak.

»Veseli me, da bom lahko še naprej del tako ambiciozne in vrhunsko organizirane ekipe, kot je naša Adria Mobil. Velik motiv mi je predvsem dejstvo, da vedno dirkamo na zmago. Veliko je mladih talentov, ki jim rad stojim ob strani s svojimi izkušnjami, hkrati pa od njih črpam mladostno energijo. Vem, da imam še veliko za pokazati v kolesarstvu, še posebej v tej ekipi, s katero že vrsto let živim skoraj 'družinsko',« je po podaljšanju sodelovanja za STA povedal Fajt.

»Veselim se, da sem podaljšal pogodbo z Adrio Mobil, ker se tukaj počutim kot doma, in sem ponosen na to, da mi ekipa zaupa in verjame vame,« pa je dodal Rogina.