Roglič dobil slovitega moštvenega sotekmovalca

Za nizozemsko ekipo LottoNL-Jumbo bo do prihodnji dve sezoni kolesaril tudi Nemec Tony Martin.
Fotografija: Tony Martin se želi vrniti v svetovni vrh. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Tony Martin se želi vrniti v svetovni vrh. FOTO: AFP

AMSTERDAM – Kar so že avgusta čivkali vrabčki na vejah, se je zdaj tudi uresničilo; vodstvo nizozemskega kolesarskega moštva LottoNL-Jumbo, katerega dres nosi tudi slovenski as Primož Roglič, se je okrepilo s Tonyjem Martinom. Z nemškim specialistom za vožnje je sklenilo dveletno pogodbo (do konca sezone 2020).

»Tony je bil naš zadnji manjkajoči delček. S seboj bo prinesel ogromno izkušenj, je profesionalec v vseh pogledih. Lahko je velika pomoč našim kapetanom. Njegov podpis je potrditev našega razvoja v zadnjih letih,« je direktor ekipe Richard Plugge pojasnil ob podpisu pogodbe z Martinom, ki ne skriva zadovoljstva zaradi prestopa k Lottu. »Imamo enako filozofijo. Najbolj me je pritegnil njihov pristop do kronometra, ki mu posvečajo veliko pozornosti. Želim si postati ekipni kolesar, ki bo podpiral kapetana, želim si biti uspešen v vožnjah na čas,« pa je izjavil 33-letni Nemec, ki se lahko pohvali s štirimi naslovi svetovnega prvaka in srebrno kolajno na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu. Poleg tega ima tudi pet etapnih zmag na dirki po Franciji in dve na dirki po Španiji.


Na septembrskem svetovnem prvenstvu v Innsbrucku je bil sedmi


Martin je nazadnje branil barve Katjuše-Alpecina, katere član je med drugimi tudi Slovenec Simon Špilak. Večino od svojih 65 profesionalnih zmag je nemški as dosegel v kronometrih, v katerih pa v zadnjih letih ni več tako blestel. Po dveh težkih sezonah, vmes si je julija na Touru ob padcu poškodoval še hrbtenico, se želi vrniti v vrh, en korak k temu pa je naredil s sedmim mestom na težki trasi septembrskega svetovnega prvenstva v Innsbrucku.

LottoNL-Jumbo se je pred prihodnjo sezono okrepil še z Nizozemci Mikom Teunissenom, Tacom van der Hoornom, Lennardom Hofstedejem, Belgijcem Laurensom De Plusom in Dancem Jonasom Vingegaardom.

Komentarji: