Roglič in Mezgec med povabljenimi zvezdniki na Japonskem

Ekipa slovenskega asa Jumbo Visma se bo udeležila kriterija Saitama, na katerem se vrača tudi Luka Mezgec. Pot na Japonsko je tudi priložnost za olimpijsko izvidnico.

Objavljeno
23. oktober 2019 16.56
Posodobljeno
23. oktober 2019 16.56
Primož Roglič bo, kot kaže, dirkal še na Japonskem. FOTO: AFP
Ljubljana - Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je, kot kaže, še drugič v zadnjem tednu preložil konec svoje letošnje sezone. Po prvotnem načrtu bi moral tekmovalno leto, v katerem je slavil 13 zmag, končati z dirko po Lombardiji, nato ji je dodal nastop na kronometru nacij v Franciji, v zadnjem trenutku se je njegova ekipa odločila še za pot na Japonsko.

Skupaj s še tremi kolesarji ekipe Jumbo Visma je Roglič predviden za nastop na kriteriju Saitama, ekshibicijski dirki pod okriljem agencije ASO, ki skrbi tudi za organizacijo Toura. V nedeljo jo bodo priredili sedmič, na njej pa nastopajo izbrani zvezdniki svetovnega kolesarstva. Ob Rogliču naj bi bili med drugimi na štartu tudi letošnji zmagovalec Toura Egan Bernal in njegov moštveni kolega iz Ineosa Chris Froome, ki bo dirkal prvič po hudem junijskem padcu na kriteriju Dauphine. Povratnik po poškodbi bo tudi drugi Slovenec na štartu Luka Mezgec, ki je izjemno hitro okreval po padcu v 14. etapi Vuelte, pri katerem si je zlomil greben kolčne kosti.

image
Luka Mezgec se le poldrugi mesec po hudem padcu na Vuelti vrača na dirke. FOTO: osebi arhiv


V Saitami, kjer je lani zmagal Alejandro Valverde, je bolj kot tekmovalnost vedno v ospredju spektakel za gledalce. Roglič, ki se ni udeležil gala prireditve, kjer mu je Svetovna kolesarska zveza ob koncu sezone svetovne serije na Kitajskem podelila priznanje kot številki ena na jakostni lestvici, si je pot na Japonsko želel predvsem zato, da bi šel v olimpijsko izvidnico. Čas v deželi vzhajajočega sonca naj bi izkoristil za ogled trase olimpijske cestne dirke, ki bo prihodnje leto bržkone eden njegovih glavnih ciljev v sezoni.

image
REUTERS Chris Froome (levo) in Egan Bernal bosta tudi del zvezdniške zasedbe na kriteriju Saitama. FOTO: Reuters