Pogačar na Pokljuki v tesnem obračunu ugnal Rogliča

Naslov slovenskega prvaka še nikoli tako prestižen, pot do njega pa tako zahtevna. Na poti na Pokljuko v 15,7 km 852 višinskih metrov.
Fotografija: Tadej Pogačar je branil lanski naslov prvaka. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Tadej Pogačar je branil lanski naslov prvaka. FOTO: Leon Vidic/Delo

Kolesarski as Tadej Pogačar je s časom 31:10 presenetljivo osvojil naslov državnega prvaka v vožnji na čas. Za devet sekund je na 15,7 kilometra dolgi gorski trasi na Pokljuko ugnal favoriziranega Primoža Rogliča. Tretji je bil Jan Polanc z zaostankom minute in 47 sekund. Med ženskami je slavila Urška Žigart pred Blažo Pintarič in Urško Bravec.


Favorit je bil Roglič


Slovensko prvenstvo v kolesarstvu se bo letos vtisnilo v spomin bolj kot vsa pred njim. Minulo nedeljo je po več kot treh mesecih premora zaradi pandemije dirkanje v Evropi ponovno oživelo ravno na slovenskih cestah, na katerih smo za nameček videli spektakularni dvoboj, v katerem je Primož Roglič ugnal Tadeja Pogačarja. Danes je bil na vrsti že »povratni dvoboj«, naša zvezdnika sta se udarila še za naslov prvaka v vožnji na čas.

Postati slovenski prvak še nikoli ni bilo tako prestižno in predvsem tako zahtevno. Roglič je moral za svoj prvi naslov v cestni vožnji Pogačarja in druge tekmece ugnati na 8 km dolgem vzponu do Ambroža pod Krvavcem. Tudi v vožnji na kronometer je šlo strmo navkreber. Štart je bil (prvi od več kot 160 tekmovalcev je štartal ob 12. uri) v Zgornjih Gorjah, cilj pa pri biatlonskem centru na Rudnem Polju. Kolesarji so se na 15,7 km dolgi trasi dvignili za 852 višinskih metrov.



»Roglič je prvi favorit, o tem ni dvoma. V zadnjih letih je dokazal, da je izjemen kronometrist, dobro pripravljenost pa je pokazal tudi na DP pod Krvavcem. Tudi naša kolesarja sta zelo dobro pripravljena. Tako Tadej Pogačar kot Jan Polanc se dobro počutita in sta motivirana, bomo videli, kaj bodo pokazale ure,« je pred tekm povedal Andrej Hauptman, športni direktor pri ekipi UAE.

Primož Roglič je bil na lanskem Giru najboljši na dveh pretežno gorskih vožnjah na čas, na obeh se ni ločil od svoje kronometrske »koze«. FOTO: Leon Vidic/Delo
Primož Roglič je bil na lanskem Giru najboljši na dveh pretežno gorskih vožnjah na čas, na obeh se ni ločil od svoje kronometrske »koze«. FOTO: Leon Vidic/Delo

Preberite še:

Komentarji: