Roglič kapetan na Giru, na Touru »prosti strelec«

Nizozemski časnik De Telegraaf je potrdil pričakovanja, da se bo Primož Roglič v prihajajoči sezoni osredotočil na zmago na Giru. 
Fotografija: Primož Roglič v majici vodilnega na dirki po Britaniji. FOTO: Tour of Britain
Odpri galerijo
Primož Roglič v majici vodilnega na dirki po Britaniji. FOTO: Tour of Britain

Ko je nizozemska ekipa LottoNl-Jumbo objavila, da bo kapetan na dirki po Franciji Steven Kruijswijk, je postalo bolj kot ne jasno, da se bo Primož Roglič osredotočil na Giro. To je potrdil tudi nizozemski časnik De Telegraaf, ki pa dodaja, da Roglič Tour vseeno ne bo prečrtal.

Na dirki po Italiji bo Primož Roglič edini kapetan ekipe in bo tako prvič dobil podporo vseh sedmih kolesarjev, ki bodo ob njem na štartni črti. Trasa Gira 2019 mu je veliko bolj pisana na kožo kot trasa Toura, v Italiji kolesarje čaka skoraj 60 kilometrov posamične vožnje na čas, kar je voda na mlin specialistu, kot je Roglič. Ob tem De Telegraaf kot enega od razlogov za nastop na Giru navaja tudi bližino Slovenije in s tem veliko število slovenskih navijačev, ki bodo Rogliča spremljali ob cesti.

Nizozemski časnik pa še dodaja, da bo imel Roglič tudi mesto v ekipi za Tour, kjer bosta kapetana Kruijswijk in šprinter Dylan Groenewegen. Slovenski as, letos četrti na rumeni pentlji, bo lovil etapne zmage in bo v ključnih etapah v pomoč Kruijswijku, ki cilja na zmagovalni oder v Parizu. 

Komentarji: