Roglič na Japonskem že premagal Bernala (VIDEO)

Slovenski kolesarski as bo jutri nastopil na kriteriju Saitama, pred katerim je skupaj s tekmeci pokazal, da ni spreten samo na kolesu.
Fotografija: Primož Roglič bo danes sezono sklenil z nastopom na ekshibicijskem kriteriju Saitama. FOTO: AFP
Odpri galerijo
Primož Roglič bo danes sezono sklenil z nastopom na ekshibicijskem kriteriju Saitama. FOTO: AFP

Primoža Rogliča jutri čaka zadnji, 70. nastop v letošnji sezoni. Na kriteriju Saitama se sicer ne bo boril za nove točke na lestvici UCI, na kateri je na 1. mestu, temveč bo skupaj s številnimi drugimi kolesarskimi zvezdniki skrbel za zabavo japonskih gledalcev, ki se jih je lani ob trasi te ekshibicijske dirke zbralo okoli 200.000. Na predvečer dirke so sicer kolesarji pokazali, da so spretni tudi v drugih stvareh.

Poljak Michal Kwiatkowski je bil med kolesarji najbolj spreten ob učni uri karateja, Roglič pa je pokazal, da nima le izjemno močne, temveč tudi zelo natančno desno nogo. Zmagal je v tekmi nožnega pikada, v kateri so kolesarji v veliko tarčo brcali nogometno žogo. Bil je najboljši, čeprav je eden od tekmecev Romain Bardet nekoč treniral nogomet. Slovencu je zmago prinesel zadetek v trojno 19, s katerim je za seboj pustil tudi Kolumbijca Egana Bernala, svojega glavnega protikandidata za osvojitev zlatega kolesa (Velo d'Or), nagrade za najboljšega kolesarja leta, ki jo bo novembra podelila francoska kolesarska revija Velo Magazine.



Roglič in Bernal bosta morda tekmeca tudi prihodnje leto na Touru, gotovo pa se bosta pomerila danes na 59,5 km dolgem kriteriju (17 krogov po 3,5 km), na katerem se bo po padcu v 14. etapi Vuelte na štart vrnil Luka Mezgec.



Napovedan je bil tudi nastop Chrisa Frooma, ki ni dirkal od hudih poškodb, ki jih je utrpel ob padcu med junijskim kriterijem Dauphine. Štirikratni zmagovalec Toura bo štartal v ekipni vožnji na kronometer, ne pa tudi v kriteriju. »Ta čas že lahko kolesarim, ne morem pa še dirkati v skupini. Ne bi še zdržal menjav ritma in pospeševanj iz ovinkov. Izboljšati bom moral svojo pripravljenost, da bom dosegel to raven,« je povedal Froome.

Preberite še:

Komentarji: