Roglič potrdil nastop na Vuelti

Že nekaj časa je bilo jasno, da bo Primož Roglič v drugem delu sezone osredotočen na špansko Vuelto, manjkala je le še potrditev Zasavca, ki odhaja tudi na svetovno prvenstvo. 
Fotografija: Rogliča letos čakajo boji na Vuelti. FOTO: Jure Eržen/Delo
Odpri galerijo
Rogliča letos čakajo boji na Vuelti. FOTO: Jure Eržen/Delo

V prvotnem načrtu Rogliča je bil nastop na Touru, ki se v soboto začenja v Bruslju, a bi bil tako natrpan spored za Rogliča enostavno preveč. "Ta nastop na Touru bi posilil, če bi se odločil zanj, zato mislim, da smo izbrali prav in da bo zame bolje, če po napornih zadnjih dneh raje izpustim dirko po Franciji. Na vsaki dirki, kjer štartam, želim biti v ospredju, zato se bomo dobro pripravili na drugi del sezone, kjer bo v ospredju Vuelta, potem pa prihaja še svetovno prvenstvo," je Roglič v pogovoru za siol.net po državnem prvenstvu v Radovljici potrdil, da ga bomo lahko spremljali na španski pentlji. 

Namesto na rumeno se bo tako letos osredotočil na rdečo majico, lov za njo se bo začel v Torrevieji 24. avgusta, končal pa v Madridu tri tedne kasneje. Ker je letošnji termin Vuelte nekoliko poznejši, bo imel Roglič pred odhodom na svetovno prvenstvo v Yorkshire le dober teden dni premora. V Veliki Britaniji naj bi bil na cestni dirki v službi kapetanov Luke Mezgeca in Mateja Mohoriča, ni pa še jasno, če bo v Yorkshiru nastopil na kronometru. 

Preberite še:

Komentarji: