Roglič premočen tudi za Bernala

Slovenski kolesarski zvezdnik in njegova ekipa Jumbo Visma v Franciji pokazala izjemno moč.
Fotografija: Prvi pokoronski telemark Primoža Rogliča. FOTO: Tour de l'Ain
Odpri galerijo
Prvi pokoronski telemark Primoža Rogliča. FOTO: Tour de l'Ain

Primožu Rogliču je v 1. etapi dirke Tour de l'Ain v Franciji za las ušla zmaga, ko ga je na ciljni črti presenetil mladi Italijan Andrea Bagioli. Ponovitve tega pa si 30-letni Zasavec ni dovolil v drugi etapi, v kateri je skupaj s svojimi pomočniki iz ekipe Jumbo Visma pokazal izjemno moč. Egan Bernal v šprintu ni imel možnosti.

Jumbo Visma in Roglič so se drugi dan tridnevne preizkušnje v Franciji, prve, na kateri Roglič nastopa v mednarodni konkurenci po lanski jeseni, odločili, da je napad najboljša obramba in v velikem slogu pokazali svojo izjemno moč.



Na zadnji kategoriziran vzpon na Col de Manthiers (9,1 km, 6,3 odstotka povprečni naklon) so neusmiljeno ritem narekovali Robert Gesink, Tom Dumoulin in George Bennett, v vodilni skupini je bilo vse manj kolesarjev, hitro je odpadel nosilec rumene majice Andrea Bagioli, naposled so se povsem razredčile tudi vrste Ineosa. Tempu Rogliča in njegovih pomočnikov je lahko sledil le še lanski zmagovalec Toura Egan Bernal.

Primož Roglič je brez težav ugnal Egana Bernala. FOTO: Tour de l'Ain
Primož Roglič je brez težav ugnal Egana Bernala. FOTO: Tour de l'Ain


Med spustom se je v vodilno skupino od kolesarjev Ineosa vrnil Johnatan Castroviejo in začel se je taktični boj. Jumbo Visma je v napad poslala Stevena Kruijswijka, vendar je Castroviejo poskrbel, da so ga zasledovalci ujeli. Kljub temu je Rogličeva nizozemska zasedba obdržala pobudo. Kruijswijk je Bennett sta še naprej narekovala tempo, vse do zadnjega kilometra, ko je o zmagovalcu odločil šprint manjše skupine. Ko je Roglič dodal plin, Bernal, Bauke Mollema (imel je tudi tehnične težave) in Nairo Quintana niso imeli odgovora. Slovenec je slavil svojo drugo letošnjo zmago (prva je bila junija na DP) in 37. v profesionalni karieri.



»Vedno je lepo zmagovati. Vedno je tudi težko. Danes je celotna ekipa pokazal, da smo vsi izredno dobro pripravljeni. Na koncu sem pa tudi malce bolje izvedel šprint kot včeraj. Do Toura je še veliko časa in vemo, kaj to vse prinese. Zdaj smo tukaj in smo osredotočeni na dan po dnevu. Skušamo delovati kot ekipa. Vsi so opravili izjemno delo. Izgleda, da smo dobro trenirali in opravili domačo nalogo v prvem delu priprav,« je za Val 202 povedal Roglič, ki je kajpak je oblekel tudi rumeno majico vodilnega na dirki, 10 sekund pred Bernalom. Odločitev o končnem zmagovalcu bo padla jutri na vzponu na Grand Colombiers, ki bo tudi ciljni vzpon 15. etape dirke po Franciji.

Ekipa Jumbo Visma je v 2. etapi dirke Tour de l'Ain opravila izjemno delo. FOTO: Tour de l'Ain
Ekipa Jumbo Visma je v 2. etapi dirke Tour de l'Ain opravila izjemno delo. FOTO: Tour de l'Ain


»Bomo videli. Prav grozno se ne obremenjujem s to etapo. Zagotovo nov zalogaj za celotno ekipo. Predvsem bo zanimivo za gledalce,« je za Val 202 še povedal Roglič.

Preberite še:

Komentarji: