Rok Naglič je pričakoval več

Prvi slovenski zastopnik na SP v gorskem kolesarstvu v Avstraliji je bil 51. med mlajšimi člani v olimpijskem krosu. 

Objavljeno
08. september 2017 12.09
J. P.
J. P.

Townsville - Na svetovnem prvenstvu v gorskem kolesarstvu v Avstraliji je slovenske nastope danes odprl Rok Naglič, ki je med mlajšimi člani v olimpijskem krosu zasedel 51. mesto. Za novozelandskim zmagovalcem Samuelom Gazom je zaostal debelih osem minut, na stopničkah sta končala še Južnoafričan Alan Hatherly in Nemec Maximilian Brandl.

Naglič si je nastop, kot poroča STA, zagotovil s 23. mestom na svetovnem pokalu v Nemčiji, pred tem je bil med udeleženci tudi že na evropskem prvenstvu. Korošec si je za cilj postavil uvrstitev okrog 25. mesta, a mu je spodletelo.

Prva dva dneva prvenstva sta minila brez slovenske udeležbe: v sredo je bila na sporedu štafetna preizkušnja, včeraj pa olimpijski kros v mladinski konkurenci, ki se je razpletel z uspehom Avstralca Camerona Wrighta, Avstrijke Laure Stigger in ekipnim zlatom Švice. Danes bosta na prizorišču aktivna tudi Monika Hrastar in Jure Žabjek, ki ju čakata uradna treninga pred nedeljskim spustom, jutri pa se bodo v olimpijskem krosu udarile še članice, tudi Tanja Žakelj