Slovenski šport ostal brez večkratne državne prvakinje

Slovenski gorskokolesarski šport je pretresla novica, da je v Kamniku umrla 26-letna Zarja Černilogar.

Objavljeno
22. avgust 2016 10.46
bsa_zarja
A. V., STA
A. V., STA
Ljubljana - Slovenski gorskokolesarski šport je pretresla novica, da je v Kamniku umrla 26-letna Zarja Černilogar, tekmovalka v spustu slovenske profesionalne ekipe Unior Tools Team. Večkratno slovensko državno prvakinjo so v nedeljo zvečer našli pod nedostopnim obzidjem kamniškega Malega gradu, po dolgem reševanju pa je bilo zanjo že prepozno.

Šestindvajsetletna Kranjčanka je v soboto kot gledalka (zaradi poškodbe) spremljala dirko v enduru v Kamniku, zvečer odšla na koncert hrvaške punk zasedbe Hladno pivo v sklopu KamFesta, nato pa izginila. V nedeljo so jo začeli iskati, tamkajšnji reševalci pa so v nedeljo popoldan pod nedostopnim obzidjem kamniškega gradu našli negibno žensko, po več urah reševanja se je izkazalo, da gre za Černilogarjevo.

Zarja Černilogar, dolgoletna slovenska reprezentantka, je veljala za eno najhitrejših evropskih tekmovalk v spustu. Dvakrat je zmagala v skupnem seštevku evropskega pokala, na tekmah svetovnega pokala je bila najvišje na osmem mestu leta 2014 v Meribelu, v top 10 je končala še dvakrat. Na domačih tleh je petkrat osvojila naslov državne prvakinje in večkrat seštevek slovenskega pokala.

Sicer pa je Černilogarjeva iz kolesarske družine, njena mama je Milena Černilogar Radež, nekdanja predsednica Kolesarske zveze Slovenije.